Απελευθερώθηκε οκτάχρονη θηλυκή αρκούδα στη Φλώρινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός αρκούδας, η οποία παγιδεύτηκε χθες το πρωί στην περίφραξη του εκτροφείου θηραμάτων της δασικής υπηρεσίας στη θέση λόφος Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, αμέσως μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου άγριου ζώου, η πυροσβεστική υπηρεσία ενημέρωσε, στις 11:30, την αρμόδια διεύθυνση δασών, η οποία ενεργοποίησε την Ομάδα Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από το κλιμάκιο της διεύθυνσης δασών Φλώρινας του ΥΠΕΝ, η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και οι Οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν άμεση και εντός δύο ωρών επετεύχθη ο απεγκλωβισμός του ζώου, αφού είχε προηγηθεί η αναισθητοποίησή του από τον συνεργαζόμενο με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ κτηνίατρο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για θηλυκό άτομο, ηλικίας οκτώ ετών και βάρους περίπου 100 κιλών, το οποίο είχε πιαστεί σε συρμάτινη θηλιά (παράνομη παγίδα) στο σημείο του θώρακα, πιθανόν στην προσπάθειά του να περάσει την περίφραξη.

Δεδομένου ότι το ζώο δεν έφερε τραύματα, εκτιμήθηκε ότι δεν χρήζει περαι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss