Απλά μυστικά για τέλεια ζυμαρικά που δεν κολλάνε

Πώς μαγειρεύονται σωστά τα ζυμαρικά.

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι εύκολο ωστόσο για να έχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες ( που ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά).
Ποια είναι αυτά τα μυστικά

Για κάθε ένα κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αλάτι. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι σε κάθε 5 λίτρα νερού. Μην φοβάστε να αλατίσετε το νερό των ζυμαρικών σας αλλά μην προσθέσετε λάδι.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά . Ανακατεύετε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινούν να βράζουν. Είναι πιο πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους στην αρχή πριν απελευθερωθεί το άμυλο στο νερό.

Ελέγξτε τα ζυμαρικά 2 – 3 λεπτά πριν από το χρόνο μαγειρέματος τους αν τα θέλετε al dente. Η υφή τους είναι τρυφερή εξωτερικά με ένα σταθερό δάγκωμα και με μια κηλίδα λευκού στο κέντρο της. Αυτό είναι γνωστό ως η ψυχή των ζυμαρικών. Πάρτε μια μπουκιά για να είστε σίγουροι.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss