Από την Πετρούπολη στην κορυφή της Ευρώπης… κολυμπώντας

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
26/08/2022 15:06

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ένα αθλητής ο οποίος είναι πολύ χαμηλών τόνων. Οι διακρίσεις που φέρνει τα τελευταία χρόνια στην κολύμβηση είναι συνεχείς. Πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου γεμίζοντας με περηφάνια όλους τους Έλληνες.
Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης.
Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, η «ελληνική τορπίλη» νίκησε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά τον μεγάλο αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο ίδιος μιλάει στο Newsbomb.gr για αυτή του την επιτυχία.
«Ήθελα το μετάλλιο, το πίστευα, είχα δουλέψει πολύ καλά. Το χρυσό ήταν ένας πολύ δύσκολος στόχος και όμως ήρθε και με έκανε να χαρώ πάρα πολύ».

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως ο στόχος του πριν πέσει στην πισίνα ήταν να κάνει ένα πανελλήνιο ρεκόρ, όχι απλά το έκανε μα η προσπάθεια του αυτή του έφερε και την χρυσή διάκριση. «Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια. Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο».

Οι επόμενοι στόχοι

Ο 26χρονος πρωταθλητής Ευρώπης θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες και θα δουλέψει πάνω στους μεγάλους του στόχους που δεν είναι άλλους από το Παγκόσμιο που έπεται και φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.
«Επειδή νιώθω κουρασμένος το αμέσως επόμενο διάστημα θα κοιτάξω να ξεκουραστώ, γιατί πρέπει να ανακτήσω δυνάμεις για τις μεγάλες αθλητικές προκλήσεις που έρχονται.
Οι στόχοι μου είναι αρχικά μια πολύ καλή διάκριση στο παγκόσμιο του χρόνου και φυσικά το βλέμμα μου είναι στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Από την Πετρούπολη στο ΟΑΚΑ
Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εκτός από αυτό της απόστασης που χρειάζεται να διανύει καθημερινά. «Προπονούμαι στο ΟΑΚΑ. Εκεί οι υποδομές είναι πολύ καλές και μας …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss