Απόδραση στη φύση: Tips διακόσμησης που μεταμορφώνουν ένα διαμέρισμα σε εξοχική κατοικία

Υπάρχουν μέρες που η καθημερινότητα μοιάζει με έναν «μαραθώνιο» με τον χρόνο. 

Από τη στιγμή που θα περάσουμε την πόρτα του σπιτιού μας, φεύγοντας για το γραφείο, δεν βλέπουμε την ώρα να επιστρέψουμε πίσω σε αυτό. Διότι το απαιτητικό οκτάωρο σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις εντός και εκτός της απασχόλησής μας, είναι υπεραρκετά για να μας κάνουν να αποζητούμε την άνεση και την ξεκούραση που μας προσφέρει ο προσωπικός μας χώρος.
Οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής, ειδικότερα για εμάς που διαμένουμε σε μεγάλα αστικά κέντρα, επιβάλλουν να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ευεξίας στο σπίτι μας, το οποίο θα μας επιτρέπει να «δραπετεύουμε» από την καθημερινότητα, να μεταφερόμαστε νοητά σε ειδυλλιακά μέρη, να αποφορτιζόμαστε από το στρες και την ένταση που συγκεντρώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, ενώ κατοικούμε στην «καρδιά» της πόλης, χρειάζεται απλώς να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες από τις αστείρευτες ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου.

Τι και αν μένουμε στην Κυψέλη, το Χαλάνδρι ή τον Νέο Κόσμο; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που αντλήσαμε από το νέο, ενημερωμένο χρωματολόγιο Trends Magazine 2023 της Vitex, ώστε να φέρουμε τον «αέρα» της υπαίθρου στο διαμέρισμά μας.
Μία χρωματική παλέτα πράσινων, κίτρινων και λουλουδένιων αποχρώσεων

Αν θέλουμε να μεταμορφώσουμε τη μόνιμη κατοικία μας σε μία αυθεντική εξοχική κατοικία, η οποία θα μας προσφέρει αναζωογονητικά διαλείμματα από την ένταση της καθημερινότητας, χρειάζεται να «ντύσουμε» τον χώρο μας με τις ανάλογες αποχρώσεις. Ευτυχώς, η παλέτα της φύσης είναι ανεξάντλητη και μας προσφέρει αναρίθμητους χρωματικούς συνδυασμούς, για να αναδείξουμε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Ωστόσο, τα «ζωντανά» πράσινα του κήπου, το ζεστό κίτρινο του καλαμποκιού, καθώς και οι απαλές, γλυκές αποχρώσεις των λουλουδιών, είναι τα στοιχεία «κλειδιά» που μπορούν να μας οδηγήσουν στα κατάλληλα χρώματα. Tο 0759-Perennial Garden, το 0906-Cat’s Eye Marble, το 0146-Truffles, το 1273-Wildflower Prairie και το 0107-Prosperity της Vitex, το οποίο είναι το Χρώμα της Χρονιάς για το 2023, είναι οι τόνοι που ξεκουράζουν το μάτι, οι ελαφριές πινελιές που θα μεταφέρουν τη φύση στο σπίτι μας και θα φέρουν στην επιφάνεια τη ρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss