Αποκάλυψη Αρχηγού της Μοσάντ: Αποτρέψαμε τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο κατά Ισραηλινών

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις:  Αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας στην Κύπρο κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών αποκάλυψε ο αρχηγός της Μοσάντ, Ντέντι Μπαρνέα.

Σε μία σπάνια εμφάνισή του για τα ισραηλινά δεδομένα, συμμετέχοντας σε συνέδριο με θέμα τις μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που διεξάγεται το τελευταίο διήμερο στο ισραηλινό Πανεπιστήμιο Ράιχμαν, ο Μπαρνέα, εξέθεσε στοιχεία αποστολών που διεξήγαγαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του με σκοπό να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών, τόσο εντός της ισραηλινής επικράτειας, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, ο Μπαρνέα δήλωσε ότι «κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτρέψαμε δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στο εξωτερικό. Στην Κύπρο αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών, στην Τουρκία κατά ντόπιου επιχειρηματία και κατά τέως Ισραηλινού διπλωμάτη που βρισκόταν στην χώρα, ως επίσης στην Κολομβία και αλλού».

Ειδικά όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προετοιμάζονταν επί τουρκικού εδάφους, ο Μπαρνέα τόνισε ότι «μαζί με τους Τούρκους σταματήσαμε τους τρομοκράτες που βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη».
Αναφερόμενος στην διεθνή τρομοκρατία, ο Μπαρνέα είπε ότι «διάγουμε την δεκαετία της Τζιχάντ (σ.μ. Ισλαμικός Ιερός Πόλεμος).

«Διάγουμε την εποχή που είδε την πτώση της Αλ-Κάιντα, αλλά και τα πρώτα σημάδια της ανασύστασής της. Το Ιράν δεν ενεπλάκη στους διεθνείς προβληματισμούς για την δραστηριότητα της διεθνούς τρομοκρατίας. Όμως, η ιρανική τρομοκρατία ήταν πάντοτε παρούσα και απασχόλησε πολλά στελέχη της Μοσάντ. Η τρομοκρατία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιρανικής απειλής», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ιρανική πολιτική ηγεσία, είπε ότι «πρόκειται για ένα καθεστώς που βασίζεται σε μεθόδους βίας και εκφοβισμού, αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα έκφανσης κρατικής τρομοκρατίας, με επικεφαλής τον σχηματισμό των Φρουρών της Επανάστασης και ειδικότερα την Μονάδα 810 της Δύναμης Αλ-Κοντς που δρα στη Συρία σε συνεργασία με το Υπουργείο Πληροφοριών Εθνικής Ασφαλείας. Δεν πρόκειται για μία περιορισμένου χαρακτήρα δραστηριότητα συγκεκριμένων αξιωματούχων, αλλά ενός γενικότερου πλαισίου κρατικής τρομοκρατίας που δρα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με μεθοδικότητα», τόνισε.
Ο Αρχηγός της Μοσάντ αναφέρθηκε εκτενώς στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Βιέννη για τον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία και εάν επιτευχθεί, αυτή δεν θα δεσμεύει την Μοσάντ.
«Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για μας. Τουναντίον μάλιστα. Σημειώνονται απόπειρες τρομοκρατικών εν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss