Αποκάλυψη Nordic Monitor: Για χημικό και βιολογικό πόλεμο εξοπλίζει τα Bayraktar η Τουρκία

Χημικό και βιολογικό πόλεμο ετοιμάζει ετοιμάζει η Τουρκία εξοπλίζοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της με νέα όπλα.εξοπλίζοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της με νέα όπλα.

Αυτό αποκαλύπτει το Nordic Monitor επικαλούμενο έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζοντας πως πλαισιώνονται από καταγγελίες της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία ικανοποιεί αίτημα της Ουκρανίας. Με δήλωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο του 2022, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια είπε ότι οι ρωσικές αρχές υπέκλεψαν έγγραφα από τον Baykar Makina, τον κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, που υποδηλώνουν ότι η Ουκρανία ήθελε να μετατρέψει τα drones σε δολοφονικά εργαλεία.

«Πέρυσι η Ουκρανία έστειλε αίτημα στον Τούρκο κατασκευαστή UAV Baykar Makina σχετικά με τη δυνατότητα εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar με εξοπλισμό που τους επιτρέπει να ψεκάζουν περισσότερα από 20 λίτρα υγρού ενώ πετούν για περισσότερα από 300 χιλιόμετρα», είπε ο Nebenzia. «Εάν είναι εξοπλισμένο με τέτοιο σύστημα και έχει εμβέλεια πτήσης 300 χιλιομέτρων, ένα τέτοιο drone θα αποτελέσει πραγματική απειλή ψεκασμού επικίνδυνων βιολογικών αερολυμάτων πάνω από το έδαφος της Ρωσίας».
Εάν οι ισχυρισμοί είναι σωστοί, η Τουρκία καθώς και η Ουκρανία παραβιάζουν τη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss