Αποκάλυψη: Τα περάσματα των διακινητών μεταναστών στον Εβρο

Τους δικούς τους «χάρτες» με τα ασφαλή μονοπάτια από τους οποίους άλλοτε περνούν και άλλοτε στέλνουν τους μετανάστες, έχουν φτιάξει οι σύγχρονοι δουλέμποροι, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στον Εβρο όπου οι ελληνικές αρχές δίνουν καθημερινές μάχες αναγκάζοντάς τους πλέον να στρέφονται και στη Βουλγαρία.

Τρία είναι τα κύρια περάσματα: Στο Σουφλί, τις Φέρες και το Διδυμότειχο. Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Star, το πρώτο σημείο βρίσκεται ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί και είναι αυτό από το οποίο κυρίως περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο σημείο ο ποταμός «αγγίζει» την εθνική οδό. Εκεί οι μετανάστες, πριν καν μπουν στην Ελλάδα, έχουν πάρει μήνυμα από τους διακινητές για το από ποιο ακριβώς σημείο της Εθνικής και τι ώρα θα τους παραλάβουν.

Η μεταφορά γίνεται με καινούργια οχήματα, ακόμα και με ελληνικές πινακίδες, για να μην τραβούν την προσοχή των αρχών.
Το δεύτερο πέρασμα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου και το τρίτο πέρασμα βρίσκεται στα νότια, στο Τυχερό και τις Φέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες ώρες η κινητικότητα έχει αυξηθεί πολύ , ειδικά στο πρώτο σημείο. Γι’ αυτό και ο φράχτης θα επεκταθεί εκεί.

Την ίδια ώρα αιματηρή κατάληξη είχε προσπάθεια των διακινητών να περάσουν μετανάστες στην Βουλγαρία. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν εντόπισαν λεωφορείο με παράτυπους μετανάστες με την τοπική κυβέρνηση να ανακοινώνει την ανάπτυξη δύναμης επιπλέον 100 ανδρών στα σύνορα. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν δίστασε να το ρίξει πάνω στο περιπολικό για να αποφύγει την σύλληψη.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss