Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Τουρκία υποτιμά τη νοημοσύνη μας

«Δεν υπήρχε καμία απαγόρευση στο πρόσωπό μου, είναι αστείες αυτές οι δικαιολογίες και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Για την παράνομη απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον ΣΚΑΪ. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στην Σμύρνη το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, με τους Τούρκους να μην τον αφήνουν να περάσει στη χώρα, χωρίς να του εξηγούν τους λόγους.
Όπως ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όταν έφτασε στη Σμύρνη και οι τουρκικές Αρχές έψαξαν το όνομά του προέκυψε αναστάτωση. «Άρχισαν να μιλούν τουρκικά και να τηλεφωνούν», είπε και περιέγραψε πως οι ιθύνοντες της συνδιάσκεψης στην οποία είχε προσκληθεί επιχείρησαν να τον καθησυχάσουν.

«Έχει σημασία για να το καταλάβει ο κόσμος πως η εν λόγω συνδιάσκεψη είναι ευρωπαϊκός θεσμός», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε πως μόλις του ανακοινώθηκε πως υπάρχει απαγόρευση εισόδου στο πρόσωπό του οι Αρχές τον οδήγησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο τον ακολούθησε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Συνολικά, όπως είπε, πέρασαν 7 ώρες στο αεροδρόμιο της Σμύρνης μην έχοντας τρόπο να επιστρέψει μιας και το επόμενο πλοίο αναχωρούσε σε 24 ώρες ενώ και η αεροπορική διασύνδεση δεν βοηθούσε λόγω της χαμηλής κίνησης του αεροδρομίου της Σμύρνης. «Τελικά μου είπαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου, ωστόσο μετά από όλα αυτά είχα λάβει τις αποφάσεις μου», είπε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας δε πως «δεν υπήρχε καμία απαγόρευση στο πρόσωπό μου, είναι αστείες αυτές οι δικαιολογίες και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

Κλείνοντας, σχολίασε τα τουρκικά δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν λέγοντας πως μία χώρα όπως η Τουρκία η οποία έχει χρησιμοποιήσει την προβοκάτσια είναι αστείο να τον χαρακτηρίζει ως προβοκάτορα.
Η «ομηρεία» Τζιτζικώστα και οι προκλήσεις Ερντογάν
Επιστρέφοντας τα ξημερώματα της Κυριακής με το κυβερνητικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς την Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνοδεία του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε χθες πως οι τουρκικές Αρχές προέβησαν σε έλεγχο όλων των προσωπικών του εγγράφων, επιλέγοντας παρά ταύτα να μην του επιτρέψουν την μετάβαση στη Σμύρνη, υποβάλλοντας τον Περιφερειάρχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss