Άρειος Πάγος: Έρευνα για τυχόν ευθύνες προσώπων για τις παραγραφές στη Siemens

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Siemens.

Με αφορμή την απαλλαγή των κατηγορουμένων για μεγάλο αριθμό αξιοποίνων πράξεων λόγω παραγραφής ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, να συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.
Υπενθυμίζεται, ότι αθώοι κρίθηκαν οι 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους σε κάποιες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Με την ίδια απόφαση παύθηκε για τους περισσότερους οριστικά η ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής. Ανάμεσα στους αθωωθέντες είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Γιωργος Σκαρπέλης και τα γερμανικά στελέχη Μαικλ Κουτσενρόιτερ και Ράινχαρντ Ζίκατσεκ.

Για τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης 15 ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν εκδόθηκε απόφαση αφού δεν ασκήθηκε από την πλευρά του έφεση, ενώ απόφαση δεν εκφωνήθηκε ούτε για τον Δημήτρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss