Αρναούτογλου για κακοκαιρία «ΕVA»: Επιδείνωση από Παρασκευή βράδυ

Η πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας από τον Σάκη Αρναούτογλου

Στη ραγδαία αλλαγή που θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «EVA» στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου δίνοντας περισσότερα στοιχεία.
Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, τα πρώτα πυκνά σύννεφα θα κάνουν την εμφάνιση τους από τα βορειοδυτικά την Παρασκευή 4 Noεμβρίου και οι έντονες βροχές θα ξεκινήσουν από την Κέρκυρα. Τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές στη δυτική Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Noεμβρίου.

Από το απόγευμα προς το βράδυ του Σαββάτου, εκτιμάται ότι τα σύννεφα από τη δυτική Ελλάδα θα φτάσουν στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, επηρεάζοντας τόσο την Αττική όσο και τη Θεσσαλονίκη. Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου (από τις 21:00 και μετά) και τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Νοεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση.
Τα πιο έντονα φαινόμενα την Κυριακή αναμένεται να εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας, με την Πέλλα, την Πιερία, την Καβάλα και τα νότια τμήματα των Σερρών να δέχονται έντονες καταιγίδες.

Η Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχει κάποια έντονα φαινόμενα μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει από τα δυτικά της χώρας.

Τη Δευτέρα (7/11) αναμένονται μόνο κάποια φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικάφαινόμενα θα επηρεάσουν:

από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,
από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτικήΠελοπόννησο,
από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολικήΠελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτικήκαι κεντρική Μακεδονία και,
κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες τουΣαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θαεκδηλώνονται:

μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss