Αστροφωτογραφία: Εικόνες του διαστήματος που κόβουν την ανάσα

Εξωπραγματικές φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά του διαστήματος

Απίστευτες λήψεις με τη βοήθεια της φωτογραφικής μηχανής του κατάφερε να τραβήξει ο Αμερικανός φωτογράφος Derek Culver.
Ο 29χρονος από την πολιτεία της Ουάσιγκτον είχει υποστεί καρδιακή προσβολή που στη συνέχεια τον οδήγησε σε κατάθλιψη όμως φαίνεται ότι ανακάλυψε τη μεγάλη του «αγάπη», την αστροφωτογραφία.

Πήρε την κάμερά του και μια σκηνή και ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων για να κοιτάξει τα αστέρια σε εθνικά πάρκα, όπως το Yellowstone, το Grand Canyon, το Arches και το Zion – όπου και άρχισε να καταγράφει εικόνες του νυχτερινού ουρανού. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό:

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Πηγή: Jam Press/Derek Culver

Photo 2/4

Πηγή: Jam Press/Derek Culver

Photo 3/4

Πηγή: Jam Press/Derek Culver

Photo 4/4

Πηγή: Jam Press/Derek Culver

Χρησιμοποιώντας μεγάλη διάρκεια έκθεσης, οι εικόνες του Derek απαθανατίζουν τα αστέρια που «στολίζουν» τον νυχτερινό ουρανό σε μερικούς από τους πιο προστατευμένους βιότοπους των ΗΠΑ όπου η φωτορύπανση παρακολουθείται αυστηρά.

Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν το απίστευτο μέγεθος του «βαθιού διαστήματος», αναδεικνύοντας την ομορφιά των αστερισμών, όπως ο Ωρίωνας, ο Κύκνος και ο Γαλαξίας.
Η αστροφυσική είναι ένας κλάδος της διαστημικής επιστήμης που χρησιμοποιεί τους νόμους της φυσικής και της χημείας για να κατανοήσει καλύτερα το σύμπαν.
Η αστροφωτογραφία συνδυάζει αστροφυσική και φωτογραφία και δίνει τη δυνατότητα σε έναν φωτογράφο να καταγράφει εικόνες του νυχτερινού ουρανού ή αντικειμένων του βαθέως διαστήματος, όπως ίχνη αστεριών, το φεγγάρι, ο Γαλαξίας ή άλλα ουράνια αντικείμενα.
Mε πληροφορίες από Daily Mail


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss