Αθώος ο διαχειριστής του livemovies.gr μετά από μήνυση της ΑΕΠΙ το 2009

Αθώος κηρύχθηκε από το Δ’ Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ο διαχειριστής του livemovies.gr μετά από δικαστική διαμάχη με την ΑΕΠΙ. Την σχετική ανακοίνωση έκανε πρόσφατα ο συνήγορος του διαχειριστή της ιστοσελίδας, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΠΙ είχε υποβάλλει μήνυση ενάντια στον διαχειριστή της ιστοσελίδας livemovies.gr κατηγορώντας τον ότι η ιστοσελίδα του μετέδιδε παρανόμως οπτικοακουστικό περιεχόμενο με μουσική, τα δικαιώματα της οποίας εκπροσωπεί η Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η ιστοσελίδα περιείχε ευρετήριο συνδέσμων υπερκειμένου (links) προς τρίτες ιστοσελίδες, κυρίως επίσημες ιστοσελίδες τηλεοπτικών σταθμών, στις οποίες ήταν αναρτημένο το επίμαχο περιεχόμενο.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας υπέβαλλε μήνυση για ηθική βλάβη, διεκδικώντας αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ. Η ΑΕΠΙ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ορισμένα από τα links της ιστοσελίδας lκαθιστούσαν “προσιτά στο κοινό” έργα για τα οποία η ΑΕΠΙ έχει δικαιοδοσία – και επομένως νομιμοποιείτο να ζητήσει άδεια, καθώς και το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Η υπεράσπιση, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το ευρετήριο είναι βάση δεδομένων που προστατεύεται από τον νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία, ο οποίος αναγνωρίζει ως έργο τη βάση δεδομένων. Επιπλέον η υπεράσπιση προσκόμισε στο δικαστήριο νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζεται με την υπόθεση αλλά και την απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε, κατόπιν αναγνωριστικής αγωγής, ότι η ιστοσελίδα δεν παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία.

Με την αθώωση του διαχειριστή της ιστοσελίδας μπήκε τελεία σε μια δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που κράτησε περισσότερα από 7 χρόνια. Η ΑΕΠΙ δήλωσε στο ακροατήριο πάντως ότι ως προς το αστικό σκέλος, θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss