Αυστραλία: Μακελειό με έξι νεκρούς -Δύο αστυνομικοί ανάμεσα στα θύματα

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο νέα μέλη της αστυνομίας, έχασαν τη ζωή τους από πυρά στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε κλήση από την μικρή πόλη Γουιαμπίλα , η οποία βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο πλαίσιο έρευνας για μια εξαφάνιση. Ο Μάθιου Άρνολντ και η Ρέιτσελ ΜακΚρόου είχαν μόλις πρόσφατα ξεκινήσει να εργάζονται για την αστυνομία.
«Έκαναν την υπέρτατη θυσία για να εγγυηθούν την ασφάλεια της κοινότητάς μας», δήλωσε η Καταρίνα Κάρολ, η επικεφαλής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ. Όταν οι αστυνομικοί «εισήλθαν στην ιδιοκτησία, δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά» και «δεν είχαν καμία πιθανότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου των αστυνομικών της Κουίνσλαντ, ο Ίαν Λίβερς.

Μετά από μια μακρά πολιορκία, τρεις ύποπτοι πυροβολήθηκαν θανάσιμα από την αστυνομία. Το κίνητρό τους παραμένει ασαφές, δήλωσαν οι αρχές. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε έκανε λόγο για μία «σπαρακτική μέρα» για την χώρα.

Τέσσερις αστυνομικοί του Κουίνσλαντ πήγαν αρχικά στην ιδιοκτησία το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από αίτημα της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο Άρνολντ, 26 ετών και η ΜακΚροου 29 ετών πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν καθώς πλησίαζαν. Ένας άλλος αστυνομικός δέχθηκε «μπαράζ απο σφαίρες» και ο τέταρτος διέφυγε από την ιδιοκτησία, είπε η αστυνομία.

Ένας ανώνυμος γείτονας, ηλικίας 58 ετών, σκοτώθηκε επίσης από τους ύποπτους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, καθώς πήγε για έρευνα. Η Αστυνομική Επίτροπος του Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, το περιέγραψε ως «ασύλληπτη τραγωδία» και έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη απώλεια στους κόλπους της δύναμης εδώ και πολλά χρόνια.
«Αυτοί οι αξιωματικοί δεν είχαν καμία ευκαιρία. Το γεγονός ότι δύο βγήκαν ζωντανοί είναι ένα θαύμα», είπε μετά την επίσκεψη στο σημείο την Τρίτη. Ο Άρνολντ και η ΜακΚροου ήταν σχετικά νέοι στην αστυνομία, αλλά και οι δύο είχαν κερδίσει τη φήμη ότι ήταν αφοσιωμένοι και θαρραλέοι, είπε. «Και οι δύο ήταν κάτω των 30 ετών. Και οι δύο είχαν υπέροχη καριέρα και ζωές μπροστά τους», είπε, εμφανώς συγκινημένη.

Μια ομάδα 16 τοπικών αξιωματικών προσπάθησε «γενναία» να σώσει το ζευγάρι – ελπίζοντας ότι ήταν ακόμα ζωντανό – πριν φτάσει η ειδική αστυνομία και αναλάβει την επιχείρηση, είπε. Η πολιορκία συνεχίστηκε για ώρες, πριν πέσουν νεκροί οι ύποπτοι, δύο άνδρες και μια γυναίκα που δεν κατονομάζονται.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα και ο πρόεδρος της Αστυνομικής Ένωσης του Κουίνσλαντ, Ίαν Λίβερς, ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν «εν ψυχρώ». Δέχθηκαν πυροβολισμούς «που ήταν απλώς αμείλικτοι», είπε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνική Εταιρεία.
Ο τοπικός βουλευτής Ντέιβιντ Λίτλπράοουντ είπε ότι η επίθεση είχε αφήσει την κοινότητά του «μουδιασμένη». «[Αυτές] είναι μικρές επαρχιακές πόλεις όπου κάτι τέτοιο απλά δεν συμβαίνει», είπε. Οι θάνατοι θα διερευνηθούν από τον ιατροδικαστή και η απάντηση της αστυνομίας θα εξεταστεί από τη διοίκηση ηθικών προτύπων της δύναμης, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss