Αυτά είναι τα ηλεκτρονικά που έπαιζες στα πλοία πιτσιρικάς

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
19/08/2022 13:26

Παιδικές αναμνήσεις από καράβι όταν σας λένε, σίγουρα έρχονται στο μυαλό τα μεγάλα ηλεκτρονικά. Όλη η χαρά των παιδιών της δεκαετίας του 80 και του 90 ήταν όταν έβλεπαν αυτά τα μεγάλα μηχανήματα διαγραφόταν στα πρόσωπα τους.
Εκεί έβγαζαν το ταξίδι αν είχαν πολλά κατοστάρικα κερμάτινα (20αρικα οι πιο παλιοί) ή έκαναν κόλπα για να νομίζει ο κερματοδέκτης πως δέχθηκε το νόμισμα για να τους επιτρέψει να παίξουν. Εκεί που ήταν τα μεγάλα ηλεκτρονικά ήταν και το σημείο που υπήρχε στο πλοίο συνωστισμός, καθώς δεν ήταν μόνο οι πιτσιρικάδες της εποχής που ήθελαν να παίξουν αλλά και οι πατεράδες τους.
Μια συνήθεια που και αυτή με το πέρασα των χρόνων χάθηκε καθώς σήμερα στα κινητά τα παιδιά έχουν όποια παιχνίδια θέλουν.
Σε πείσμα, βέβαια, των εποχών κάποια πλοία -ελάχιστα- έχουν ακόμη μηχανές με κάποια ηλεκτρονικά.

Αφίσα που διαφημίζει τα μηχανήματα του pac-man

Ταξίδι χωρίς Pac-man δεν γινόταν

Η πρώτη μεγάλη μασκότ του Gaming, και ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος και δημοφιλής ήρωας όλων των εποχών από την εποχή των arcade είναι ο Pac-Man, Σε μια εποχή όπου σχεδόν όλα τα παιχνίδια ήταν shooters με θέμα το διάστημα, το μη βίαιο, παιχνίδι του Pac-Man μέσα στο λαβύρινθο ήταν για την εποχή του κάτι φρέσκο νέο και πρωτοποριακό. Έκανε επίσης κάτι άλλο που έκαναν λίγα άλλα παιχνίδια εκείνη την εποχή – και αυτό ήταν ελκυστικό για τα κορίτσια, καθώς δεν είχαν πολλές επιλογές. Στα ταξίδια μέσα στα πλοία όπου υπήρχε μηχάνημα με pac-man τα παιδιά περίμεναν καρτερικά στήνοντας ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Ταξίδευες και έσωζες τη γη από τους εξωγήινους

Τι κι αν ήσουν εν πλω…υπερασπιζόσουν τη γη από τους εξωγήινους καθώς κάθε πλοίο που σεβόταν τον εαυτό του και τα παιδιά που μετέφερε ένα από τα μηχανήματα του ήταν το Space Invaders. Με το μοχλό κινούσες το διαστημόπλοιο σου και με το κουμπάκι εκτόξευες λέιζερ με σκοπό να κατατροπώσεις τα εχθρικά εξωγήινα διαστημόπλοια.

Πολύ ξύλο έπεφτε με Street Fighter και Mortal Kombat και Killer Instinct
Το 1987 η Capcom έβγαλε το Street Fighter. Σε πλοίο στην Ελλάδα μπήκε το 1990 και σίγουρα παίζει να ήταν στα κρητικά. Το τουρνουά δύσκολο, τα κατοστάρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss