Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Σε θέσεις μάχης τα κόμματα – Τα φαβορί σε δήμους και περιφέρειες

Τα κομματικά στρατηγεία επιδιώκουν έως την προσεχή Άνοιξη να έχουν οριστικοποιηθεί οι «εκλεκτοί» για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Με το βλέμμα όχι μόνο στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τα κόμματα, καθώς πλησιάζουν, με τα πρώτα ονόματα για μεγάλους δήμους και περιφέρειες να έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι.
Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», τα κομματικά στρατηγεία επιδιώκουν έως την προσεχή Άνοιξη να έχουν οριστικοποιηθεί οι «εκλεκτοί» για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας, παρόλο που προηγούνται οι εθνικές εκλογές.

Στα τρία μεγάλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η αναζήτηση υποψηφίων έχει ξεκινήσει, με στόχο οι υποψήφιοι να βρίσκονται εγκαίρως σε προεκλογική εγρήγορση, ενισχύοντας και την κινητοποίηση για τις εθνικές κάλπες.
Είναι σαφές ότι προβάδισμα για νέα υποψηφιότητα έχουν οι νυν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που είχαν λάβει κομματική στήριξη και στις εκλογές του 2019, αλλά δεν αποκλείονται επαναξιολογήσεις ιδίως σε περιοχές όπου διαφαίνονται «αντάρτικες» υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», για τη ΝΔ κεντρικός στόχος είναι να διατηρήσει τη συντριπτική υπεροπλία της στις περιφέρειες και μία εικόνα κυριαρχίας στους δήμους, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μία βάση στελεχών στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και να ενισχύσουν το σήμα συνεργασιών σε «προοδευτική» κατεύθυνση, με την προσδοκία ότι αυτό θα το εκμεταλλευτούν και στις εθνικές εκλογές, που θα προηγηθούν.
Για …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss