Αυτόνομα οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2025 – FleetNews

Τα πλήρως αυτόνομα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το 2025, βάσει νέων κυβερνητικών σχεδίων που υποστηρίζονται από επένδυση 100 εκατ. λιρών.
Νέο σχέδιο για αυτόνομα οχήματα και διαβούλευση για την ασφάλεια

Στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να κυκλοφορούν αυτόνομα οχήματα ως το 2025 χάρη στα νέα κυβερνητικά σχέδια – που υποστηρίζονται από 100 εκατ. λίρες – τα οποία δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια μέσω νέων νόμων και δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο.
Ορισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, πούλμαν και φορτηγών, με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε αυτοκινητόδρομους το επόμενο έτος και το πρόσφατο σχέδι ορίζει νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει την ασφαλή ευρύτερη διάθεση των αυτόνομων οχημάτων έως το 2025. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο να επωφεληθεί πλήρως από την αναδυόμενη αγορά αυτόνομων οχημάτων – η οποία μπορεί να δημιουργήσει έως και 38.000 θέσεις εργασίας και να έχει αξία περίπου 42 δισ. λίρες.
Το όραμα της βρετανικής κυβέρνησης για τα αυτόνομα οχήματα υποστηρίζεται από συνολικά 100 εκατ. λίρες, τα 34 εκατ. των οποίων αφορούν σε έρευνα για την υποστήριξη των εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας και την θέσπιση λεπτομερέστερης νομοθεσίας: Περιλαμβάνει την έρευνα της απόδοσης των αυτόνομων αυτοκινήτων σε κακές καιρικές συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με πεζούς, άλλα οχήματα και ποδηλάτες.
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης πως 20 εκατ. λίρες, ως μέρος των συνολικών 100 εκατ. λιρών, θα διατεθούν για υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα επιτυχημένα έργα θ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss