Αυξάνονται κατώτατος μισθός και συντάξεις – Επιταγή ακρίβειας – Επιδότηση στο φυσικό αέριο

Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα και ενισχύσεις επιδομάτων ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα, ενισχύσεις επιδομάτων και «έξυπνα μέτρα» για την ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
O πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ερωτώμενος για τις συντάξεις απάντησε ότι το 2023 θα είναι πάνω από 6%. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν πρόκειται για πρόσθετες προσαυξήσεις αλλά για εκείνες που προβλέπονταν από τον νόμο Κατρούγκαλου του 2017. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αυξήσεις αυτές θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες που αναμένονταν.

Οι δικαιούχοι της επιταγής ακριβείας, το οποίοι θα δοθεί τα Χριστούγεννα, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 2,3 εκατομμύρια και το ποσό που θα λάβουν θα είναι 250 ευρώ που θα καταβληθούν εφάπαξ. Οι δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι και άνθρωποι με αναπηρία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της τηλεόρασης του ΟPEN το εισοδηματικό όριο για τους χαμηλοσυνταξιούχους θα αυξηθεί αυτή τη φορά, ώστε να αυξηθεί και η περίμετρος των δικαιούχων.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 9.600 ευρώ έτσι ώστε ένας χαμηλοσυνταξιούχος με αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια να μπορεί να πάρει το έκτακτο αυτό επίδομα. Δηλαδή οι συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ θα μπορούν να πάρουν το επίδομα. Σημειώνετα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss