Αύξηση 2,8% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο 2022

 Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022, με την ανάπτυξη σε ετήσια βάση να διαμορφώνεται μόλις στο 2,8%, παρά την καλή τουριστική σεζόν.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο 2022 παρουσίασε μείωση κατά 0,5%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2022, ενώ σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 2,8%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το τρίτο τρίμηνο 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 2,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2021.

Το ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο 2022 επηρεάστηκε ανασταλτικά από το σημαντικά αυξημένο επίπεδο των επιδοτήσεων επί των προϊόντων που αφορούν στην ενέργεια αντισταθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αύξηση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας. Οι επιδοτήσεις αυτές δίδονται στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, μέσω του ταμείου ενεργειακής μετάβασης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss