B. Κορέα: Ο Κιμ «πάτησε το κουμπί», ο πλανήτης κρατάει την αναπνοή του

Κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 10 πυραύλους και ένας εξ’αυτών προσγειώθηκε κοντά στα ύδατα της Νότιας Κορέας για «πρώτη φορά», δήλωσε ο στρατός της Σεούλ. 

Ένας πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα προσγειώθηκε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας, νότια της γραμμής του βόρειου ορίου, λένε στρατιωτικοί αρχηγοί στη Σεούλ η οποία απάντησε αμέσως μετά, εκτοξεύοντας πυραύλους πάνω από τα θαλάσσια σύνορα.
Ο άνευ προηγουμένου αριθμός εκτοξεύσεων επιβεβαιώθηκε μετά από προηγούμενες αναφορές για τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Βόρειας Κορέας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μια σπάνια προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε ένα απομακρυσμένο νησί της Νότιας Κορέας. Οι τύποι των υπόλοιπων πυραύλων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ένας από τους προηγουμένως επιβεβαιωμένους πυραύλους προσγειώθηκε 60 χιλιόμετρα από τις ακτές του Νότου, δήλωσε ο στρατός της Σεούλ. «Η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι πολύ ασυνήθιστη και απαράδεκτη καθώς έπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας νότια της Βόρειας Οριακής Γραμμής [ένα αμφισβητούμενο διακορεατικό θαλάσσιο σύνορο] για πρώτη φορά» από τότε που διαιρέθηκε η χερσόνησος, δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων για το Κοινό Επιτελείο του στρατού της Νότιας Κορέας(JCS) .
Οι εκτοξεύσεις ήρθαν λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ απαίτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, λέγοντας ότι τέτοια «στρατιωτική κινητικότητα και πρόκληση δεν είναι πλέον ανεκτές». Η αρχική εκτόξευση αναφέρθηκε επίσης από την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, η οποία είπε ότι δεν είχε λάβει αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Η απάντηση της Νότιας Κορέας

Ο στρατός της Νότιας Κορέας είπε ότι εξέδωσε προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής για το νησί Ulleung γύρω από την ώρα της εκτόξευσης του πυραύλου. Τουλάχιστον ένας από τους πύραυλους προσγειώθηκε 26 χιλιόμετρα νότια της γραμμής του βόρειου ορίου, ένας άλλος πύραυλος προσγειώθηκε 57 χιλιόμετρα από την πόλη Sokcho της Νότιας Κορέας, στην ανατολική ακτή, και ένας άλλος 167 χιλιόμετρα από το Ulleung.
«Ο στρατός μας δεν μπορεί ποτέ να ανεχθεί την …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss