Bild: Χριστούγεννα «χλιδής» για τους υπαλλήλους της Κομισιόν

Διακοπές διαρκείας με μπόνους και προνόμια φαίνεται πως απολαμβάνουν τα Χριστούγεννα οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild

Oι υπάλληλοι της Κομισιόν δεν εργάζονται στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ παράλληλα λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά μπόνους, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής Bild. «Εάν θα πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, αυτό ισχύει μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», εξηγεί το δημοσίευμα. Η άδεια αυτή διαρκεί συνήθως 24 μέρες, έως και έναν μήνα, για μερικούς ακόμη πιο προνομιούχους.
Μισθολογικά, οι υπάλληλοι της Κομισιόν βρίσκονται επίσης σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σύμφωνα με την Bild, οι μισθοί για τους 18.250 μόνιμους υπαλλήλους της Κομισιόν κυμαίνονται από 2.745 έως 21.671 ευρώ το μήνα. Πρόσφατα, μάλιστα, οι μισθοί τους αυξήθηκαν κατά 4,4%.

Η Κομισιόν διαθέτει, επίσης, πληθώρα ειδικών επιδομάτων για τους υπαλλήλους της, όπως το επίδομα για ταξίδια στο εξωτερικό, ύψους 596 ευρώ, το επίδομα παιδιού 439 ευρώ, το εκπαιδευτικό επίδομα 107 ευρώ, το επίδομα για το σχολείο των παιδιών 293 ευρώ και το επίδομα στέγασης 201 ευρώ. Ακόμη, υπάρχει και ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 892 ευρώ, για να κάνουν οι υπάλληλοι τις εκδρομές τους στις Βρυξέλλες.
Τα παιδιά των υπαλλήλων της Κομισιόν μπορούν να φοιτήσουν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο, του οποίου τα δίδακτρα κανονικά ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, ωστόσο, που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι της Επιτροπής είναι ότι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 66 έτη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη- μέλη να υιοθετήσουν το μέτρο της συνταξιοδότησης στην ηλικία των 70 ετών.

Μετά από 39 χρόνια προϋπηρεσίας, η σύνταξη που μπορούν να λάβουν, υπολογίζεται βάσει του 70% του βασικού τους μισθού. Μετά από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας, έχουν επίσης το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν λαμβάνοντας το 18% του βασικού τους μισθού. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Ευρωπαίων Φορολογουμένων ζητά εδώ και μήνες την κατάργηση των ειδικών προνομίων για τους εργαζόμενους στην Ευρωπαική Επιτροπή. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης , Μίχαελ Γέγκερ επισημαίνει:

«Οι απλοί φορολογούμενοι μπορούν μόνο να ονειρεύονται τέτοια προνόμια. Είναι καιρός να υπάρξει διαφάνεια και να περιοριστούν τα επιδόματα πολυτελείας. Σε περιόδους προϋπολογισμών που χωλαίνουν, η Ε.Ε πρέπει να δώσει το παράδειγμα και να βάλει τέλος στην πολυτελή εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της». Αυτή την στιγμή, μόνο το 6,4% των εργαζομένων στην Κομισιόν είναι Γερμανοί. Το 10,1% των υπαλλήλων στην Κομισιόν είναι Γάλλοι και το 13,2% Ιταλοί, αναφέρει η Bild.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss