Η Blizzard σταματάει την υποστήριξη στα Windows XP και Vista

Η Blizzard μέσω επίσημου δελτίου τύπου ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη πολλών δημοφιλών τίτλων της στα Windows XP και στα Windows Vista πρόκειται να λήξει προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι τίτλοι περιλαμβάνουν τα World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone και Heroes of the Storm.

Από οικονομικής πλευράς, έχει νόημα που η εταιρεία θα σταματήσει να υποστηρίζει τις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Καθώς η πλατφόρμα αποκτάει κάποια ηλικία, είναι ολοένα και πιο δύσκολη η διαδικασία του να κάνεις το λογισμικό να λειτουργεί άψογα σε αυτή, χωρίς παράλληλα να δυσκολέψουν τα πράγματα στην υποστήριξη της μοντέρνας τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών.

Τα Windows XP συγκεκριμένα δεν υποστηρίζουν νεότερη έκδοση από την DirectX 9, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες των προγραμματιστών που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες των μοντέρνων γραφικών και εφέ. Τα Windows Vista από την άλλη υποστηρίζουν ως και DirectX 11, ωστόσο έχουν πολύ μικρό ποσοστό στην αγορά για να ενδιαφέρουν την Blizzard (το ποσοστό των Windows Vista είναι μηδαμινό ενώ των Windows XP βρίσκεται λίγο πάνω από το 10% σύμφωνα με το netmarketshare.com).

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss