BMW Group: εξασφαλίζει χάλυβα χαμηλών εκπομπών – FleetNews

Tο BMW Group επιδιώκει συστηματικά την επίτευξη των κλιματικών στόχων του για το δίκτυο προμηθευτών και μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα από τις προμήθειες χάλυβα.
Μετά τις αρχικές συμβάσεις με Ευρωπαίους προμηθευτές, το BMW Group έχει τώρα συνάψει περαιτέρω συμφωνίες για την προμήθεια χάλυβα χαμηλού άνθρακα σε ΗΠΑ και Κίνα.
«Ο χάλυβας είναι μία από τις κύριες πηγές εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναδιοργανώνουμε πλήρως το χαρτοφυλάκιο χάλυβα – ώστε να μπορούμε να προμηθεύουμε το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας με χάλυβα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό πάνω από ένα τρίτο, από το 2026. Αυτό θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας μας κατά 900.000 τόνους το χρόνο, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει το μετασχηματισμό της βιομηχανίας χάλυβα», δήλωσε ο Joachim Post, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών.
Μεσοπρόθεσμα, το BMW Group θα αυξήσει την εξοικονόμηση CO2 μέσω συμφωνιών με πρόσθετους προμηθευτές χάλυβα και ως εκ τούτου θα προωθήσει με συνέπεια την απεξάρτηση του δικτύου προμηθευτών του από τον άνθρακα. Περίπου το 20% των εκπομπών CO2 της εφοδιαστικής αλυσίδας για ένα μεσαίο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα οφείλεται στον χάλυβα – που κατατάσσεται τρίτος μετά τις κυψέλες των μπαταριών και το αλουμίνιο. Με τις πολύπλευρες ιδιότητές του, ο χάλυβας είναι παρόλα αυτά ένα από τα κύρια υλικά για την κατασκευή αυτοκινήτων και θα παραμείνει εξίσου σημαντικός για τα οχήματα και τις μελλοντικές τους γενιές.
Εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ΗΠΑ και Μεξικό
Για την περιοχή της Αμερικής, έχουν ήδη επιτευχθεί συμφωνίες με τους εγχώριους παραγωγο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss