BMW Group: τεχνολογία καυστήρα με πράσινο υδρογόνο – FleetNews

Το εργοστάσιο του BMW Group στην Λειψία είναι το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο που εφαρμόζει πιλοτικά μία νέα τεχνολογία καυστήρα, η οποία επιτρέπει στα στεγνωτήρια χρωμάτων να λειτουργούν με πράσινο υδρογόνο.
Η νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των εκπομπών CO2 από την εντατική χρήση του φυσικού αερίου, που αποτελεί ένα ορυκτό καύσιμο. Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG: «Αυτό είναι ένα τεχνολογικό ορόσημο στην τεχνολογία βαφής. Υπογραμμίζει την ικανότητά μας στις καινοτομίες και την αποφασιστικότητά μας ως προς το να καταστήσουμε την παραγωγή ακόμα πιο βιώσιμη».
Στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, ο κ. Nedeljković και η Διευθύντρια του Εργοστασίου, Petra Peterhänsel, παρουσίασαν μαζί τον πρώτο καυστήρα ευέλικτου καυσίμου συμβατού με υδρογόνο για τους στεγνωτήρες χρωμάτων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο (H2), μεθάνιο (CH4) ή ένα μίγμα των δύο. Μπορεί επίσης να εναλλάσσεται μεταξύ των καυσίμων ενώ λειτουργεί. Σε πρώτο στάδιο θα χρησιμοποιηθεί δοκιμαστικά, ενώ μια πλήρης γραμμή στεγνώματος του βαφείου θα μετατραπεί, με στόχο την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, ήδη από του χρόνου. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα μετατραπούν σταδιακά και τα υπόλοιπα συστήματα καυστήρων, μέχρις ότου η νέα τεχνολογία εφαρμοστεί και στα 68 σε σύνολο, που βρίσκονται στο βαφείο της Λειψίας.
Τα καινοτόμα συστήματα καυστήρων ευέλικτου καυσίμου, αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία Saacke που εδρεύει στη Βρέμη, με το Fraunhofer Institute IFF στο Magdeburg να υποστηρίζει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss