CarNext σταματά το B2C σε κάποιες αγορές – FleetNews

Η CarNext σταματά τις δραστηριότητές της B2C στη Γερμανία και τη Νορβηγία. Η διαδικτυακή πύλη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν θα πουλά πλέον οχήματα στους καταναλωτές. Ωστόσο, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της B2B (δηλαδή πωλήσεις οχημάτων σε εταιρείες) και στις δύο χώρες.
Η CarNext ιδρύθηκε το 2018 ως θυγατρική remarketing της LeasePlan και σκόπευε να εξελιχθεί σε μεγάλη πύλη μεταχειρισμένων οχημάτων, πουλώντας όχι μόνον πρώην οχήματα leasing της LeasePlan, αλλά και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας από άλλες πηγές.

Πριν από μερικά χρόνια, η αξία της CarNext ήταν 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η εταιρεία δυσκολευόταν να επιτύχει κερδοφορία. Τα τελευταία χρόνια σημείωσε τριμηνιαίες ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Νωρίτερα φέτος, η LeasePlan πούλησε την εταιρεία στο Constellation Group, που διαθέτει την εταιρεία δημοπρασιών οχημάτων BCA.
Η CarNext δεν σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις. Παραμένει ασαφής η κατάληξη των καταστημάτων της στη Γερμανία (τέσσερα) και στη Νορβηγία (ένα).
Η εταιρεία διατηρεί δραστηριότητες σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Πορτογαλία). Σε άλλες 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ο ιστότοπός της ανακατευθύνει τα άτομα που αναζητούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στους διάφορους εθνικούς ιστότοπους της LeasePlan.
Η εταιρεία δεν είναι η μοναδική που βιώνει δύσκολες στιγμές στο διαδικτυακό remarketing. Την περασμένη εβδομάδα, η Cazoo ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις δραστηριότητές της στην ΕΕ και θα επικεντρωθεί εκ νέου στην εγχώρια αγορά της, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss