Χατζηδάκης: Ξεκινούν άμεσα 5+2 προγράμματα της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της απασχόλησης

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για νέους 18-29 ετών – Τα προγράμματα θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.000 νέων 18-29 ετών με 14.800 ευρώ, ενώ ξεκινούν να τέχουν 7 προγράμματα της ΔΥΠΑ για ενίσχυση της απασχόλησης, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 516 εκατ. ευρώ, που θα καλύψουν συνολικά 56.220 δικαιούχους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. «Τα προγράμματα που παρουσιάζουμε από το βήμα της ΔΕΘ είναι ακόμα ένα παράδειγμα της κοινωνικής πολιτικής με αποτέλεσμα που εφαρμόζουμε και που οδήγησε στη μείωση της ανεργίας σε χαμηλό 12ετίας. Η ΔΥΠΑ «ανεβάζει ταχύτητες» με καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. Στόχος είναι η δημιουργία ακόμα περισσότερων νέων θέσεων εργασίας, με στοχευμένα προγράμματα που δίνουν έμφαση στους νέους, τις γυναίκες, τους αναπήρους, τις πιο ευάλωτες ομάδες και τις πιο προβληματικές περιοχές της χώρας μας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Η ΔΥΠΑ έχει ήδη αφήσει θετικό αποτύπωμα στην αγορά εργασίας, με σημαντική συνεισφορά στη μείωση της ανεργίας στο 11,4% τον Ιούλιο από 17,5% που την παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ τριπλασιάστηκε- από περίπου 10.000 θέσεις τον χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πάνω από 30.000 νέες θέσεις. Αξιοποιώντας τα νέα εργαλεία που απέκτησε μετά την ψήφιση του νόμου «Δουλειές Ξανά» αλλά και την αυξημένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την αύξηση της απασχόλησης και την αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού της χώρας», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.
Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεών μας. Με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσλάβουν ανέργους.

Έτσι μειώνεται η ανεργία και δίνουμε νέες ευκαιρίες σε όσους αναζητούν εργασία αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις. Είμαστε δίπλα στο εργατικό δυναμικό και στις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss