Dark web: Από το «κρεμμύδι» project στους εγκληματίες του διαδικτύου

Διαμαντόπουλος Χρήστος
04/11/2022 14:48

Στο προσκήνιο ήρθε για ακόμη μία φορά το λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο με αφορμή τις υποθέσεις παιδεραστίας που απασχολούν την κοινωνία.
Τι είναι όμως αυτό το διαβόητο dark web στο οποίο υπάρχουν από συμβόλαια θανάτου μέχρι live μετάδοση πορνογραφικού υλικού με ανήλικα. Σύμφωνα με τους ειδικούς το dark web είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.
«Για να καταφέρει κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι του internet πρέπει να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένα εργαλεία για να φτάσει σε αυτή την πληροφορία. Το dark web ή darknet ή αλλιώς dark internet, βρίσκεται κάτω από διάφορα επίπεδα κρυπτογράφησης η οποία χρειάζεται για να επιτευχθεί η ανωνυμία και η ιδιωτικότητα των επικοινωνιών», αναφέρει στο Newsbomb.gr o κ. Γιώργος Καββαλάκης, Risk Management & Security Architect στην Τράπεζα BNP Paribas Fortis και Ιδρυτής, Cloud & Cybersecurity Expert της εταιρείας BlackTrack Consulting Ltd.

Γιώργος Καββαλάκης, Risk Management & Security Architect στην Τράπεζα BNP Paribas Fortis

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ένα από τα βασικά εργαλεία που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να έχει πρόσβαση στο dark web είναι η χρήση του TOR browser, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να ανοίξει τις ιστοσελίδες του dark web που ονομάζονται onion sites. To Onion Project είναι αυτό που λέει, το project κρεμμύδι, και δημιουργήθηκε από εργαζόμενους στο Υπουργείο Αμύνης της Αμερικής για την προστασία των επικοινωνιών του κατασκοπευτικού τους δικτύου (ή αλλιώς δικτύου πληροφοριών της Αμερικής). Σαν ιδέα ξεκίνησε κάπου στα μέσα του ’90, δημιουργήθηκε το 2002, αλλά από το 2004 ο κώδικας του Project διατέθηκε δωρεάν και σε εκείνο το σημείο το Electronic Frontier Foundation ξεκίνησε να χρηματοδοτεί δύο από τους δημιουργούς του για να συνεχίσουν την ανάπτυξή του».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καββαλάκη στο Newsbomb.gr

Τι είναι το dark web και πόσο μεγάλο είναι;

To dark web είναι ένα μέρος του παγκόσμιου ιστού (word wide web) το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από τους κλασικούς τρόπους αναζήτησης, συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να κάνει αναζήτηση στο dark web μέσω μηχανών αναζήτησης όπως google, bing κλπ.
Για να καταφέρει κάποιος ν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss