ΔΕΗ – ΔΕΠΑ Εμπορίας: Συμμαχία για παραγωγή ρεύματος

Την κοινή μετοχική τους συμμετοχή σε νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου (CCGT) ιδιωτικού ενεργειακού ομίλου επιδιώκουν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Οι δύο δημόσιες εταιρείες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, αντίστοιχα, εξετάζουν τη σύσταση κοινής εταιρείας με την οποία και θα επενδύσουν σε καινούργια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ΔΕΗ και ΔΕΠΑ Εμπορίας, αναφέρουν πηγές των Νέων, βρίσκουν ευκαιρίες, με την περαιτέρω επέκτασή της η πρώτη και με την είσοδό της η δεύτερη εταιρεία, στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οι προβλέψεις που κάνουν μεσοπρόθεσμα δείχνουν την αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου, ενώ το συγκεκριμένο καύσιμο θα αποτελέσει και το κυρίαρχο στην επόμενη 20ετή μεταβατική περίοδο προς την πράσινη ενέργεια.

Οι δύο δημόσιες εταιρείες κατόπιν των προαναφερόμενων εκτιμήσεων φέρονται να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να βρίσκονται σε συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Δεν αποσαφηνίζεται όμως από τις ίδιες πηγές αν το κοινό σχήμα των δημόσιων επιχειρήσεων συζητά με κάποιους από τους ιδιώτες επενδυτές που έχουν ήδη ανακοινώσει ή ξεκινήσει να κατασκευάζουν νέες μονάδες φυσικού αερίου.
Η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας διεκδικούν μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss