Δένδιας: Είμαστε με την Ουκρανία, ζούμε ίδια κατάσταση με την Τουρκία

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε πολλαπλά μηνύματα από το Κίεβο, αναφέροντας πως η Ελλάδα έχει «ιερό ευαγγέλιο» το Διεθνές Δίκαιο και είναι η χώρα που μπορεί να κατανοήσει καλύτερα από κάθε άλλη την Ουκρανία, καθώς βιώνει παρόμοιες απειλές από την Τουρκία.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα τους Ουκρανούς από τους Έλληνες», ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το Κίεβο όπου βρέθηκε την Τετάρτη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, αναφέρθηκε στη σημασία του ταξιδιού του στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αλλά και στις απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία, παρομοιάζοντας την κατάσταση με όσα συνέβησαν στις σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα πριν από την έναρξη του πολέμου.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η επίσκεψή του είχε συμβολικό χαρακτήρα έτσι ώστε να τονίσει τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τον λαό της, αλλά και να περάσει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως μια νίκη της Ουκρανίας θα είναι μια νίκη του Διεθνούς Δικαίου ενάντια στη βία. Ένα Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί «ιερό ευαγγέλιο» για τη χώρα μας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε για την αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία αλλά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τους αμάχους που πέφτουν θύματα των πυραυλικών επιθέσεων.

«Σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε σήμερα εδώ στο Κίεβο, κάτω από πραγματικά μοναδικές συνθήκες. Αυτή η σπουδαία πόλη, όπως και η υπόλοιπη χώρα, δέχεται καθημερινά άγριες επιθέσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων άοπλων αθώων ανθρώπων.

Η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο. Επιτρέψτε μου να πω ότι αυτές οι επιθέσεις συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Από την αρχή του πολέμου, αυτή είναι η τρίτη επίσκεψή μου στην Ουκρανία. Έχω επισκεφθεί την Οδησσό δύο φορές, όπως ήδη γνωρίζει ο Ντμίτρο. Μια πόλη συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία και την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις στο Κίεβο, οι οποίες είναι εγκλήματα πολέμου, με τον σαφέστερο τρόπο. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας & της κυρι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss