Δένδιας: Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων αποδίδει καρπούς

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές της Τουρκίας και δεν εφησυχάζει

«Η διεθνοποίηση των τουρκικών προκλήσεων αποδίδει καρπούς», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τονίζει: «Λαμβάνουμε πλέον σε σημαντικό βαθμό τη στήριξη των εταίρων μας, οι οποίοι, σε σύγκριση με το παρελθόν, κατανοούν περισσότερο τις θέσεις μας, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε».
Όπως επισημαίνει, το κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Ουάσινγκτον, αλλά και σε άλλα μήκη και πλάτη της Γης, έχει αλλάξει ριζικά, κάτι το οποίο δεν ήταν αυτονόητο 2 ή 3 χρόνια πριν και ξεκαθαρίζει πως «πέρα από τις προφορικές δηλώσεις, έχουμε γραπτές δεσμεύσεις, συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους, οι οποίες μας ενισχύουν ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή». Υπενθυμίζει δε, πως στις πρόσφατες επιστολές που απέστειλε σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, δε χρειάστηκε καν να αναπτύξει την επιχειρηματολογία της Ελλάδας, καθώς «οι εξωφρενικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που απλώς παραθέσαμε, συνιστούν άμεση απόδειξη, δεν χρήζουν περαιτέρω σχολίων».

Ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η Ελλάδα δεν υποτιμά τις διαρκείς απειλές και δεν εφησυχάζει. Άλλωστε, όπως αναφέρει, παρατηρείται μια πρωτοφανής κλιμάκωση της ρητορικής που δεν είχαμε ποτέ άλλοτε, ούτε σε περιόδους μεγάλης κρίσης.
Η ρητορική αναπαράγεται καθημερινά από Τούρκους αξιωματούχους και από τα τουρκικά μέσα, ενώ έχει ξεκινήσει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss