Δεσποτόπουλος-Τουρκία: Μετά τις εκλογές μπορεί να γίνουν χειρότερα

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από πλευράς της Τουρκίας μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Βλέπουμε την Τουρκία να προσπαθεί να ανταγωνιστεί στη Μεσόγειο, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά προσπαθεί να αποκτήσει έναν πιο περιφερειακό ρόλο από αυτόν που περιμένει η Τουρκία να έχει στο ΝΑΤΟ. Αυτό σε συνδυασμό με τη δίψα της για θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, την έχει φέρει και σε σύγκρουση με εμάς. Αυτό όμως που έχει δυσκολέψει πάρα πολύ την Τουρκία είναι ότι οι σύμμαχοί μας και γενικώς η Δύση έχει ταχθεί με την Ελλάδα, όχι στη λογική ότι έχει κάτι με την Τουρκία, αλλά στη λογική ότι η Τουρκία αναζητάει ένα ρόλο, ο οποίος ξεφεύγει και από τις δυνατότητές της και από το διεθνές δίκαιο και συγκρούεται και με τα δυτικά συμφέροντα» τόνισε ο κ. Δεσποτόπουλος.
“Για παράδειγμα. Η Ελλάδα τώρα διαπραγματεύεται ήδη τα F-35 με τους Αμερικανούς. Αν είχαμε τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει χθες. Οι Τούρκοι έχουν ξοδέψει απίστευτο διπλωματικό κεφάλαιο για να αποκτήσουν και να αναβαθμίσουν F-16 αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς. Αυτό για μένα είναι δηλωτικό. Το πόσο καλύτερες είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Δύση και πόσο δύσκολες έχουν γίνει οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση, ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες” σημείωσε.

«Η Τουρκία ζητάει εναγωνίως θαλάσσιες ζώνες και στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Αυτό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss