ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός, όχι νέος εκλογικός νόμος

Σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις απάντησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πάνω από 3 ώρες. 

Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας τρια μεγάλα «Όχι» σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.
«Όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός, όχι αλλαγή του εκλογικού νόμου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα μίλησε για ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης στην κάλπη της απλής αναλογικής χωρίς το πρώτο κόμμα και χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «τερατογένεση», ενώ σημείωσε πως αντί να αναλώνει ενέργεια για να ψάχνει να βρει αυτοδυναμία με νέους εκλογικούς νόμους, προτιμά να πείσει τους πολίτες.

Απαντώντας στην κριτική περί «επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης σημείωσε πως «αν αφήναμε την κοινωνία απροστάτευση, το οικονομικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο επώδυνο για τη χώρα»
Μιλώντας για τις παρακολουθήσεις τόνισε πως «το λάθος που έγινε ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ανδρουλάκη» χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αποσταθεροποιητική ενέργεια» τη θέση της αντιπολίτευσης για κάλπες με απλή αναλογική.

Μηνύματα όμως έστειλε εκ νέου και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να υπάρξει επιθετική ενέργειας της Τουρκίας, ξεκαθάρισε όμως πως αν υπάρξει «θα λάβει καταλυτική απάντηση».

του Αντώνη Αναστασόπουλου
Ανακοινώσατε μεγάλο πακέτο μέτρων 5,5 δισ. ευρώ και σχέδιο για τη στεγαστική πολιτική. Το πακέτο έρχεται σε δύσκολη περίοδο και μπροστά υπάρχει μια αβέβαιη συγκυρία, πώς μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους πολίτες που έχουν δυσπιστία όταν ακούν πακέτα μέτρων ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πράξεις;
Η πρώτη ερώτηση για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, εδώ μιλάει το έργο μας. Ήμασταν απολύτως συνεπείς σε ό,τι έχουμε εξαγγείλει. Δεν νομίζω ότι αμφισβητούν οι πολίτες ότι το πακέτο θα υλοποιηθεί στο ακέραιο για το 2022 και το 2023. Στο δεύτερο ερώτημά σας. Ο λόγος που είμαστε σε θέση να στηρίζουν κοινωνία και οικονομία είναι γιατί επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χωρίς να ξεφεύγουμε από τους στόχους που έχουμε αναλάβει στηρίζουμε κοινωνία και οικονομία. Κάτι αντίστοιχο πράττουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού. Όσους μας κατηγορούν ότι δίνουμε πολλά, επαναλαμβάνω ότι αν από κοινωνικής σκοπιάς αφήναμε την κοινωνία απροστάτευτη το οικονομικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο επώδυνο για τη χώρα. Η πολιτική …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss