ΔΕΘ 2022: Τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός και εκτός ΝΔ

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών: Ή πάμε μπροστά ή δεύτερη φορά στη συμφορά

Εκτός από τις οικονομικές εξαγγελίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε και τα πολιτικά διλήμματα των επερχόμενων εκλογών για τις οποίες διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να τις κάνει νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και έστειλε μηνύματά και εντός και εκτός ΝΔ.
«Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά», είπε αναφερόμενος με καυστικό τρόπο στο σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «δεύτερης φοράς αριστερά».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα διαμαρτυρόμενο κομπάρσο:
«Αποδείξαμε ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και ποιος μένει στο ρόλο του διαμαρτυρόμενου κομπάρσου. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία, ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας αναφερόμενος πάλι σε πιέσεις και υποβολείς… «Δεν δέχομαι πιέσεις και “υποβολείς”, επισπεύδων πολιτικής αστάθειας εγώ δεν πρόκειται να γίνω» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονοώντας προφανώς ότι κάποιοι τον πιέζουν να τις κάνει νωρίτερα.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε οτι η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και έστειλε μηνύματα προς την γείτονα.
«Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα». Μετά από αυτό το μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταχειροκροτηθηκε ενώ είναι βέβαιο ότι με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της παράταξής του και σε όσους άφηναν υπονοούμενα για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί έναντι της Τουρκίας.
Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει για τον εκλογικό νόμο κάτι που όμως θα απασχολήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σήμερα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss