Deutsche Telecom: Κορυφαία προτεραιότητα η βιωσιμότητα

Deutsche Telekom: Το Συμβούλιο Διοίκησης της εταιρείας παρουσίασε τη νέα στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας

Τους στόχους και τα μέτρα που θα εφαρμόσει στη διαδρομή που θα ακολουθήσει, ώστε να γίνει η πιο βιώσιμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο παρουσίασε η Deutsche Telekom την Τετάρτη.
«Οι πελάτες μας, αλλά και οι επενδυτές μας, θεωρούν σημαντικό η εταιρεία μας να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο. Ενδιαφέρον για εκείνους δεν έχει μόνο η τιμή των προϊόντων, αλλά και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Γι’ αυτό εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε, για παράδειγμα, κλιματική ουδετερότητα και λειτουργία με κανόνες κυκλικής οικονομίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Höttges, κατά την πρώτη Ημέρα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ομίλου.

Η Deutsche Telekom θα αξιολογείται βάσει των στόχων βιωσιμότητάς της, όπως ισχύει και για τα οικονομικά στοιχεία της. Ο Όμιλος επιβεβαιώνει τους οικονομικούς του στόχους για το 2022,καθώς και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του που ανακοινώθηκαν κατά την Ημέρα Κεφαλαιαγορών του 2021.
Μεταξύ άλλων, η Deutsche Telekom επιθυμεί να διπλασιάσει την ενεργειακή της απόδοση έως το 2024, συνεχίζοντας την αποσύνδεση της ενεργειακής κατανάλωσης από τους συνεχώς αυξανόμενους όγκους δεδομένων στα δίκτυά της.

Στόχος της εταιρείας είναι η μείωση της ενεργειακής της κατανάλωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κατανάλωση για το 2024 στη Γερμανία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2020, βοηθώντας την Deutsche Telekom να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής κατάστασης.

Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2040 (Scope 3). Οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες βρίσκονται σε πορεία επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2025 (Scope 1-2).
Όπως υπογράμμισε ο κ. Höttges: «Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται συγκεκριμένες εν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss