Διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας

Το θέμα της παιδικής διατροφής είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να απασχολούν έναν διαιτολόγο, έναν γονέα, όλη την κοινωνία. Η σημαντικότητα της διαμόρφωσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και αθλητικής παιδείας ομοιάζει αυτής της παιδείας του πνεύματος. Τα ερεθίσματα στην βρεφική και παιδική ηλικία μετουσιώνονται ασυνείδητα σε συνήθειες και μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας, οι συνήθειες που χτίζουμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας να είναι προς όφελος μας.
Ποια είναι τα σημεία διαχείρισης της παιδικής παχυσαρκίας;
Η παχυσαρκία, από το 2017, αναγνωρίζεται από παγκόσμιους φορείς ως ασθένεια πολύπλοκη, σοβαρή και χρόνια που απαιτεί πρόληψη και αντιμετώπιση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Η αντιμετώπιση είναι εξίσου σημαντική με την πρόληψη. Αυτή βλάπτει την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, άμεσα αλλά και μακροχρόνια και πρέπει να αντιμετωπίζεται σε μικρή ηλικία (ιδανικά 7-14 ετών).
Εμπόδια στην διαχείριση του βάρους μπορεί να αποτελέσουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Το πρώτο αναφέρεται στην εύκολή διαθεσιμότητα των θερμιδικά πυκνών τροφίμων και λιγότερο θρεπτικών (σε σπίτι και κυλικείο), στη μειωμένη δυνατότητα για φυσική δραστηριότητα κ.α.. Το κοινωνικό περιβάλλον αναφέρεται στην οικογένεια, τους φίλους και την κοινωνία εν γένει. Ένα οικογενειακό περιβάλλον που αντί για καταφύγιο και μέρος κατανόησης είναι ένα μέρος με προβλήματα που επιβάλλει αυστηρό έλεγχο της …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss