Διαδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη (27/9) για την κακοποίηση των ιπποειδών στη Σαντορίνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την κακοποίηση των ιπποειδών στη Σαντορίνη

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ιπποειδή στην Σαντορίνη, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από την οργάνωση A promise to animals και την ηθοποιό – ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό PETA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της PETA:
«Μια νέα δημοσίευση της PETA καθιστά σαφές: Τα γαϊδούρια και τα μουλάρια της Σαντορίνης, που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν μεταξύ της παλιάς πόλης και του λιμανιού εξακολουθούν να υποφέρουν μαζικά. Εικόνες από τον Ιούλιο του 2022 δείχνουν πολλά ζώα με ανοιχτές, μη φροντισμένες πληγές. Η PETA παρουσίασε το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό στον αναγνωρισμένο ειδικό αλόγων Dr. Maximilian Pick, ο οποίος επιβεβαιώνει σε μια αναφορά του την ανάγκη προστασίας των εν λόγω ζώων. Ως εκ τούτου, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων θα υποβάλλει καταγγελία στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για τις κακοποιήσεις που παρατηρούνται εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, η PETA διαδηλώνει μαζί με τις οργανώσεις «Ippothesis» και «A Promise to Animals», και με τη στήριξη της ηθοποιού Τάνιας Τρύπη, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 17:30 μπροστά στη βουλή στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Οι μαυροφορεμένοι ακτιβιστές θα φορούν μάσκες με γαϊδουράκια θα κρατούν πινακίδες που ζητούν να σταματήσει ο πόνος των ζώων στη Σαντορίνη και να ισχύσει επίσημη απαγόρευση των διαδρομών για τουριστικούς σκοπούς.

«Ο πόνος των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη είναι χειρότερος από ποτέ, σύμφωνα με τις τελευταίες εικόνες. Οι υπεύθυνοι μένουν άπραγοι, ακόμη και όταν τους προσεγγίζουν για εμφανώς τραυματισμένα ζώα. Η Ελλάδα δεν θέλει σίγουρα να θεωρηθεί ως χώρα διακοπών που καταπατά την ευζωία των ζώων και επωφελείται οικονομικά από την κακοποίηση των ζώων. Καλούμε την πολιτεία να ενεργήσει επιτέλους υπεύθυνα και να μεταφέρει τα εκατοντάδες γαϊδούρια και μουλάρια σε ασφαλείς χώρους, όπως καταφύγια ζώων», δήλωσε ο Jens Vogt, συντονιστής δράσης της PETA.
Από το 2018, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων παρουσιάζει τακτικά εκθέσεις οπτικού υλικού και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή στη δεινή κατάσταση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη και καλούν για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
Κακοποιήσεις ζώων που είναι ήδη γνωστές από το 2018
Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων αποκάλυψε αυτές τις κακοποιήσεις στη Σαντορίνη ήδη από το 2018 και το 2019. Οι αυτοσχέδιες ζώνες καθώς και οι σέλες που χρησιμοποιούνται δεν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss