Διαρροή προσωπικών δεδομένων Αμερικανών πελατών της Samsung μετά από κυβερνοεπίθεση

Αν είστε πελάτης της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τότε ενδέχεται να επηρεάζεστε από την πρόσβαση παραβίαση στα συστήματα και στους διακομιστές της Samsung.  

 Η γνωστή εταιρεία έκανε γνωστό μέσω μίας σελίδας υποστήριξης στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι διαπιστώθηκε μία παραβίαση στα συστήματα της που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας λόγο για ένα «συμβάν κυβερνοασφαλείας» που επηρεάζει ορισμένους Αμερικανούς πελάτες της. Από ότι φαίνεται, στα τέλη Ιουλίου, ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος κατάφερε να «αποσπάσει» ορισμένα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες από κάποιους από τους Αμερικανούς πελάτες της εταιρείας.
Αν και ο τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει ότι δεν παραβιάστηκαν και δεν εκλάπησαν αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή αριθμοί χρεωστικών καρτών, φαίνεται πως ενδέχεται να έχουν κλαπεί άλλες πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες που βρέθηκαν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών μπορεί να διαφέρουν ανά πελάτη, και σύμφωνα με τη Samsung ενδέχεται να περιλαμβάνουν ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και δημογραφικά στοιχεία, ημερομηνίες γέννησης και πληροφορίες εγγραφής προϊόντος.
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να κινηθεί λαμβάνοντας υπόψη τη παραβίαση δεδομένων, ξεκίνησε να επικοινωνεί απευθείας με πελάτες που έχει ανακαλύψει ότι επηρεάστηκαν από την επίθεση. Προς το παρόν, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν απαιτείται από τους πελάτες της να λάβουν άμεσα μέτρα, αλλά προειδοποίησε τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν ύποπτα μηνύματα που ζητούν προσωπικά στοιχεία ή οδηγούν σε ιστοσελίδες που ζητούν προσωπικά στοιχεία.
Από τις απάτες phishing έως τα ransomware, το κυβερνοέγκλημα γνωρίζει εκπληκτική άνοδο τα τελε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss