Διεθνής Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Τρέχουμε για τις γυναίκες για τη συμπερίληψη και την αξιοπρέπεια

Δυο γυναίκες, 1 αναπηρικό καρότσι, 21 χιλιόμετρα συνθέτουν το σκηνικό της δράσης που στέλνει έναηχηρό μήνυμα γυναικείας δύναμης και αλληλεγγύης με την υποστήριξη του ΑWomanCanBe.org στον 10ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη είναι Διεθνολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Ν.Δράμας, ακτιβίστρια, και μια γυναίκα που ονειρεύεται και διεκδικεί. Η Νατάσα Πατιράκη, ασχολείται με τη διακόσμηση, είναι ορειβάτης, δρομέας και μια γυναίκα με ενσυναίσθηση και απίστευτη ενέργεια. Η απόφαση τους να συμμετέχουν στον 10ο Διεθνή ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης δεν είναι μια ενέργεια ατομική αλλά μια ομαδική προσπάθεια που εμπνέει και φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης (inclusion) και διεκδίκησης ουσιαστικών δικαιωμάτων για τα ΑμεΑ.
Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν στη Δράμα και η φιλία τους δημιούργησε το υπόβαθρο για να τολμήσουν μαζί να συμμετέχουν σε ένα δύσκολο αγώνα που ακόμα και αθλητές με μεγάλη εμπειρία δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας. Η Αγλαΐα λέει για το εγχείρημα: «Ως άτομο με κινητική αναπηρία από την παιδική μου ηλικία έχω μάθει μαζί με την οικογένεια μου να δίνουμε τους αγώνες μας δυναμικά, με υπομονή επιμονή και αξιοπρέπεια. Βασικά είναι ένας καθημερινός αγώνας διεκδίκησης των αυτονόητων, για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα! Έχω συνηθίσει να δίνω σχεδόν πάντα μόνη ή μαζί με την οικογένεια μου τις μάχες μου. Όταν η Νατάσα μου το πρότεινε, το είδα πολύ επιφυλακτικά. Αν έχεις συνηθίσει να έχεις τους πολλούς απέναντι σου, σου φαίνεται λίγο περίεργο όταν κάποιος έρχεται αυθόρμητα δίπλα σου και σου προτείνει κάτι που δεν έχεις καν σκεφτεί, σου απλώνει το χέρι σε μια νέα εμπειρία, σου χαμογελάει, πιστεύει σε σένα! Ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός της Νατάσας ήταν η καταλυτική ώθηση που χρειάστηκε για να το αποφασίσω. Ποτέ μου δεν είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα τέτοιου είδους αγώνα. Δεν το έχω βιώσει και μου έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια θα μπορούσα να πω. Όπως λέει μια παροιμία «πήδα και το δίχτυ θα βρεθεί. Ας το κάνουμε λοιπόν!!!!».

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Photo 2/4

Photo 3/4

Photo 4/4

Η Νατάσα προπονείται καθημερινά για να καταφέρει να είναι έτοιμη για το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί ο ημιμαραθώνιος. Η ίδια δηλώνει «Θα σας σοκάρω ίσως (γελάει) αλλά ο πρώτος λόγος που θα συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια είναι ο εαυτός μου. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόση χαρά παίρνει ένας άνθρωπος που τα πόδια του θα γίνουν χρήσιμα για δύο; Που τα χέρια του και ο κορμός του θα «συν-κινήσουν» και ακόμη έναν άνθρωπο; Που μια ιδέα θα ενώσει τόσους ανθρώπους σε μία προσπάθεια; Μόνο αν το βιώσετε θα καταλάβετε. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss