Δίκη Φιλιππίδη – Η κατάθεση που τον «καίει»: «Γινόταν θηρίο, έσπαγε έπιπλα, πήγε να με χτυπήσει»

Η ώρα της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στη δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη ανέφερε ότι αρκετές γυναίκες εκδιώχθηκαν από το θέατρο εξαιτίας του κατηγορούμενου αλλά και της γυναίκας του.
«Πολλές κοπέλες εκδιώχθηκαν από το θέατρο γιατί δεν ενέδωσαν ή από ζήλεια. Πολλές της έδιωχνε η Ελπίδα. Γιατί εκδιώχθηκε η Α.Ζ από τη σειρά “Λάκης ο γλυκούλης”;», διερωτήθηκε ο μάρτυρας, προκαλώντας ερωτήσεις μιας εκ των ενόρκων.

Ένορκος: Είπατε ότι πολλές κοπέλες έχουν εκδιωχθεί επειδή δεν συναίνεσαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Τους δόθηκε η επιλογή για την ερωτική συνεύρεση;
Μάρτυρας: Μια περίπτωση που γνωρίζω για τη συγκεκριμένη σειρά, μου είπε ο παραγωγός μετά τι να κάνω; Να διώξω τον Πέτρο που φέρνει λεφτά;

Ένορκος: Είχε το δικαίωμα επιλογής για τη συνεύρεση; Είπε όχι και την έδιωξαν. Δεν βιάστηκε.

Μάρτυρας: Ναι.
Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το εάν είχε ποτέ συζητήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, ο μάρτυρας απάντησε: «Είχε τη ανοχή της συζύγου του. Το ήξερε. Αφού δεν έλεγε εκείνη κάτι, εγώ θα πω; Τι είμαι; Σύζυγός του;». Για την απάντηση της πρώτης καταγγέλλουσας ότι «βλέπει σαν πατέρα» τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο μάρτυρας όταν κλήθηκε να την εξηγήσει, σημείωσε: «Σαν μέντορα θεωρώ. Στη συνθήκη του θεάτρου».
«Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί θεώρησαν ότι θα επικρατήσει το συναισθηματικό μου. Επειδή ήξεραν ότι λάτρευα τον Πέτρο πίστευαν ότι θα τα δικαιολογούσα. Ε, δε μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα πράγματα που έμαθα!» ξέσπασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην Κική Μπακιρτζίδου που σχολίαζε εκείνη τη στιγμή είπε: «Είστε καλά κυρία Πισπιρίγκου! Ε, Μπακιρτζίδου». Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στην αίθουσα και το δικαστήριο διέκοψε με τον κ. Μπιμπίλα να ζητά συγγνώμη για το λάθος.
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε το γυναικείο φύλο για τις ορέξεις του. Είχα ενημέρωση για πολλά από την Ελπίδα. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως μας πάρει η Ελπίδα να μάθει για το το γίνεται στο θέατρο και εμείς κρύβαμε το κινητό. Δεν ξέρω ποιες σχέσεις ήταν συναινετικές και ποιες εξαναγκαστικές, ξέρω ότι υπήρχαν σχέσεις που κατέληξαν με την Ελπίδα να πάει σε ντέντεκτιβ και ψυχολόγο. Είχε φτιάξει με κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες οι γυναίκες κυνηγούν τον Πέτρο, εμείς ξέραμε ότι το αντίθετο συνέβαινε. Από την πρώτη στιγμή του γάμου ο Πέτρος έβγαινε με άλλες κοπέλες» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ότι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή πο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss