Δίκη Novartis: Συνεχίζεται η κατάθεση Τσατάνη – Διαψεύδει τη Ράικου

H πρώην εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη έχει καταγγείλει παρέμβαση από τον τότε υπουργό σε έρευνα την οποία διεξήγαγε για την υπόθεση Βγενοπούλου.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορουμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Η μάρτυρας έχει καταγγείλει παρέμβαση από τον τότε υπουργό σε έρευνα την οποία διεξήγαγε για την υπόθεση Βγενοπούλου. Κατά τη σημερινή διαδικασία δέχτηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας και μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ η κατάθεσή της θα συνεχιστεί και για τρίτη ημέρα, την ερχόμενη Δευτέρα.

Εισαγγελέας: Τελικά είχατε εσείς την ευθύνη των πράξεων σας;
Μάρτυρας: Των νόμιμων πράξεων μου! Των νόμιμων!

Εισαγγελέας: Ναι βέβαια ακολούθησαν κάποια πειθαρχικά…

Μάρτυρας: Θέλω να απαντήσω! Θα δείτε για ποιους λόγους έχω τιμωρηθεί!
Εισαγγελέας: Γι’ αυτό το λάθος, το τυπικό, της δικονομίας, το διαπίστωσε το πειθαρχικό;
Μάρτυρας: Θέλω να πω ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την Προεδρο του Αρείου Πάγου κα. Θάνου και όχι της ιεραρχικά ανώτερης μου κυρίας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη!
Πρόεδρος: Μισό λεπτό, να διευκρινίσουμε ότι η ιστορία ξεκίνησε από επιστολές από το γενικό εισαγγελέα της Κύπρου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου. Αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος και πήγαιναν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όχι στην Προεδρο, γιατί πιστεύετε ότι δεν θα σας ασκούνταν πειθαρχική δίωξη;

Μάρτυρας: Πιστεύω ότι δε θα μου ασκούσε πειθαρχική δίωξη. Δεν συνέτρεχαν οι λόγοι για να γίνει όλο αυτό.
Βροχή ερωτήσεων δέχτηκε από την έδρα η κα Τσατανη σχετικά με το εάν η δική της απόφαση για αρχειοθέτηση της υπόθεση Βγενόπουλου «μπλόκαρε» την έρευνα στην Κύπρο, με τη μάρτυρα να μην απαντά συγκεκριμένα. «Εγώ την έβαλα προσωρινά στο αρχείο. Στην Κύπρο δεν ξέρω… άκουσα ότι μετά πήγε στο αρχείο γιατί κάποια παρατυπία υπήρξε» ανέφερε.
Σχετικά με το γιατί οδηγήθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να του ζητήσει το λόγο για τις δηλώσεις του περί δικαστικού πραξικοπήματος, αφού κάτι τέτοιο δε συνηθίζεται. «Εγώ πήγα ευθαρσώς. Ήθελα να τον συναντήσω για τις πιέσεις σε βάρος, για το υπηρεσιακό θέμα που είχε δημιουργηθεί» είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Η ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss