Δημήτρης Σαμόλης: «Μας θυμώνει και μας εξοργίζει όταν κάποιος είναι ο εαυτός του. Είναι εσωτερικευμένη ομοφοβία»

 


Καλεσμένος στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, βρέθηκε ο Δημήτρης Σαμόλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παράστασή του, Στρακαστρούκες.

Ο ηθοποιός τοποθετήθηκε και επί του θέματος που αφορά τη βία ιδίως στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και για την εσωτερικευμένη ομοφοβία.

«Όσο περνά ο καιρός λες ότι δεν συμβαίνουν αυτά πλέον και τελικά συμβαίνουν. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, αλλά κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.

Είναι στενάχωρο, αλλά πάντα προσπαθώ να βλέπω φύσει και θέσει τη θετική πλευρά. Παίρνει έκταση μεγάλη πλέον στην επικαιρότητα και είμαστε όλοι επικριτικοί σε αυτό.

Υπάρχει ένας θυμός και άγνοια που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Πολλά παιδιά δεν είναι σε θέση λόγω περιβάλλοντος, παιδείας και συγκυριών να φτάσουν στην προσωπική τους αλήθεια.

Πολλές φορές όταν βλέπουμε ένα ξεχωριστό παιδί -δεν μου αρέσει το διαφορετικό- μας ιντριγκάρει γιατί μας θυμίσει πως εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον εαυτό μας κι αυτό μας θυμώνει και μας εξοργίζει όταν κάποιος είναι ο εαυτός του. Πολλές φορές είναι αυτό που λέμε εσωτερικευμένη ομοφοβία.

Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνομαι».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss