Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 7,5 μονάδες καταγράφει τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις καταγράφονται: Η Νέα Δημοκρατία με 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% και τη μεταξύ τους διαφορά στις 7,5 μονάδες. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην πρόθεση με αναγωγή, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Η Νέα Δημοκρατία με 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 26% και ακολουθούν, ΠΑΣΟΚ με 10,5%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ25 με 3%.
Σε ερώτημα σχετικά με το Market Pass και αν αυτό θα βοηθήσει με τις αυξημένες τιμές το 53% των ερωτηθέντων απαντά «Μάλλον ή Σίγουρα όχι» και το 39% «Σίγουρα ή μάλλον ναι».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί με τον «Κανέναν» στο 28%. Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σαφέστατο προβάδισμα με 59% έναντι μόλις 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενοι για μια σειρά τομείς οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιος από τους τρεις αρχηγούς (Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα σχετικά θέματα.
Οικονομία και Ανάπτυξη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθεί με 23% η επιλογή «κανένας» ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 7%.
Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας: Ο πρωθυπουργός προηγείται με 45% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24%, η επιλογή «κανένας» με 20% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4%.
Ενεργειακή κρίση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 35% ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 27%, η επιλογή «κανένας» συγκεντρώνει το 24% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 8%.

Θέματα διαφάνειας: Αυτή είναι και η μόνη κατηγορία που Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έρχονται ισοπαλία με 28%. Ακολουθεί η επιλογή «κανένας» με 26% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10%.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss