Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι θα σημάνει «αλλαγή επιπέδου» στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Την «αλλαγή επιπέδου» στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προσπαθούν να πετύχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση.

Η αλλαγή «level» στο ερευνητικό επίπεδο θα γίνει, όπως λένε πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., όταν κρίσιμες πληροφορίες (που έχουν ήδη συλλεγεί) «μετουσιωθούν» σε στοιχεία:
«Για την υπόθεση Καραϊβάζ υπάρχουν πολλές πληροφορίες στη διάθεση της Αστυνομίας. Κάποιες από αυτές έχουν αξιολογηθεί ως σοβαρές. Το ζητούμενο όμως για μία εξιχνίαση δεν είναι οι πληροφορίες αλλά τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας»

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό ειδικό κλιμάκιο στο Ανθρωποκτονιών, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την υπόθεση Καραϊβάζ και με άλλους φακέλους υποθέσεων που μπορεί να συνδέονται με τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου.
Με αφορμή την ανάρτηση της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ ότι μπορεί η υπόθεση να μπήκε στο αρχείο, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η έρευνα αυτή την περίοδο έχει την ίδια ένταση που είχε και πριν από ένα χρόνο. Μάλιστα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί ασχολούνται καθημερινά με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Από την πλευρά της η Στάθα Αλαξανδροπούλου Καραϊβάζ είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία της ότι η υπόθεση μπορεί να μπήκε στο αρχείο. Μετά τη σχετική της ανάρτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε ραντεβού μαζί της στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου τη διαβεβαίωσε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι.

Ένα από τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι εάν ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε για τα δημοσιεύματά του και τις δημοσιογραφικές έρευνες που έκανε. Δεν είναι λίγοι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που θεωρούν ότι «ακόμα και άλλος να ήταν ο λόγος, μπορεί παραλλήλως ο εντολέας της επίθεσης να είχε και αυτό το σκοπό. Να σταματήσουν τα ρεπορτάζ -είτε του Καραϊβάζ είτε άλλων δημοσιογράφων- που αφορούν στο βαρύ οργανωμένο έγκλημα».
Αναλυτικά η ανάρτηση που είχε κάνει η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ:
«Μιας και οι μέρες πέρασαν μαζί με τη θερινή ραστώνη αναρωτιέμαι σε ποιο ευνομούμενο κράτος ζούμε. Αυτό για το οποίο πληρώνουμε φόρους υπακούμε στους νόμους του.
Αναρωτιέμαι ο κύριος …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss