Η Domino’s στη Γερμανία θα κάνει delivery με ρομπότ

Η Domino’s ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Starship Technologies από την Εσθονία, η οποία κατασκευάζει εξάτροχα αυτόνομα ρομπότ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ρομπότ της Starship Technologies θα αναλάβουν σε δύο μήνες την παράδοση παραγγελιών στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Τα ρομπότ δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 60 εκατοστά, ενώ ζυγίζουν περίπου 18 κιλά, όταν δεν μεταφέρουν φορτίο. Αναπτύσσουν ταχύτητα 6 χλμ./ώρα, δηλαδή περίπου και όση και ο άνθρωπος περπατώντας.

Προς το παρόν, οι ρομποτικές παραδόσεις θα αφορούν παραγγελίες σε απόσταση έως 1,6 χιλιόμετρα από κάθε κατάστημα της Domino’s. Επίσης, παρόλο που τα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στα πεζοδρόμια εντελώς αυτόνομα, σε πρώτη φάση θα συνοδεύονται από έναν υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος θα μπορεί να παρέμβει αν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

«Οι ρομποτικές μονάδες delivery θα συμπληρώσουν τις υπάρχουσες μεθόδους μας για την παράδοση των παραγγελιών, όπως τα αυτοκίνητα, του σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα», αναφέρει στο δελτίο Τύπου ο Don Meij, CEO του Ομίλου Domino’s. «Με την ανάπτυξη που αναμένουμε μέσα στην επόμενη 10ετία, αν δεν λάβουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, τότε απλώς θα αντιμετωπίσουμε έλλειψη οδηγών», συμπλήρωσε.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss