Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα θα λάβετε – Αναλυτικά παραδείγματα

Δώρο Χριστουγέννων: Για την πληρωμή του υπάρχει χρονικό όριο, καθώς πρέπει να έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα καταβάλλεται παραδοσιακά το δώρο Χριστουγέννων από τους εργοδότες στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Για την πληρωμή του υπάρχει χρονικό όριο, καθώς πρέπει να έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου.

Το δώρο Χριστουγέννων, ή αλλιώς τον 13ο μισθό θα λάβουν και φέτος σε λίγες ημέρες ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιδοτούμενοι άνεργοι, την ίδια στιγμή που συνταξιούχοι και ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού αναμένουν την πληρωμή της επιταγής ακρίβειας.
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη. Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό, ενώ η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Επομένως, όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς διακοπή για τον ίδιο εργοδότη από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss