Εχεις αυτοκτονικές τάσεις; Η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook μπορεί να σε καταλάβει

Το Facebook ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει, για να βρίσκει μέλη του κοινωνικού δικτύου τα οποία είναι πιθανό να σχεδιάζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας αλγόριθμους οι οποίοι αναζητούν ενδείξεις αυτοκτονικών τάσεων στις αναρτήσεις των μελών, αλλά και αντιδράσεις ανησυχίας στα σχόλια που κάνουν οι φίλοι τους.

Αφότου κάποιο εύρημα επιβεβαιωθεί από έναν υπάλληλο του Facebook, η εταιρεία στέλνει ένα μήνυμα στον χρήστη, προτείνοντάς του τρόπους για να ζητήσει βοήθεια. Οι αλγόριθμοι αναζητούν ενδείξεις κατάθλιψης στα post των χρηστών, ενώ όταν εντοπίσουν κάποιο τέτοιο σημάδι, «σκανάρουν» τον τρόπο αντίδρασης των «φίλων» τους. Επομένως, ένα δεύτερο σημάδι είναι αν στα μηνύματα των επαφών βρουν μηνύματα όπως «Είσαι καλά;» ή «Με κάνεις να ανησυχώ».

Σε μία τέτοια περίπτωση, ειδοποιείται άμεσα κάποιος από την ομάδα που επιβλέπει τη λειτουργία του δικτύου, για να επιβεβαιώσει το εύρημα.

Η διευθύντρια της Εθνικής Γραμμής Πρόληψης Αυτοκτονιών χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Facebook, προσθέτοντας ωστόσο πως ελπίζει ότι στο μέλλον το κοινωνικό δίκτυο δεν θα μείνει μόνο στην αποστολή ενός μηνύματος, αλλά θα επικοινωνεί με τον χρήστη.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss