ΕΕ: Έγκριση της νομοθεσίας αυστηρού ελέγχου των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών

Σε συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε δύο νομοσχέδια-ορόσημα που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξουσίας των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Έτσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε στην έγκριση της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες και της πράξης για τις ψηφιακές αγορές, ένα σύνολο μέτρων που στόχο έχουν να θέσουν σαφείς κανόνες στις διαδικτυακές πλατφόρμες από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινή ζωή όλων μας. Επιπλέον, σημαντικό κομμάτι των νέων μέτρων είναι η προώθηση δικαιότερου ανταγωνισμού, τη βελτίωση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς και στην απαγόρευση τόσο των πιο «εξωφρενικών» μορφών στοχευμένης διαφήμισης όσο και διαφόρων παραπλανητικών πρακτικών. 
Σε ότι αφορά την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες, αυτή επικεντρώνεται κυρίως σε εταιρείες όπως το Facebook, την Amazon και τη Google, οι οποίες θα πρέπει να δρουν προληπτικά σε ότι αφορά το συντονισμό περιεχομένου (με σαφή αναφορά στη ρητορική μίσους) αλλά και στην πώληση παράνομων αντικειμένων στις πλατφόρμες τους. Ακόμα οι μεγάλες πλατφόρμες θα πρέπει να απέχουν από την προώθηση των δικών τους συμφερόντων, να μοιράζονται τα δεδομένα τους με άλλες επιχειρήσεις και να επιτρέπουν περισσότερα καταστήματα εφαρμογών, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του iOS. 
Επιπλέον οι εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τη στόχευση διαφημίσεων, να πωλούν διαφημίσεις σε παιδιά ή να χρησιμοπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss