Εφορία: Πως η υποβολή τροποποιητικών ή εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων σταματάει τον έλεγχο.

Tη δυνατότητα να σταματήσουν τον φορολογικό έλεγχο, ακόμη και όταν τους έχει κοινοποιηθεί η σχετική εντολή, έχουν οι φορολογούμενοι με την υποβολή δικαιολογητικών και τροποποιητικών δηλώσεων. 

Συγκεκριμένα, οι προς έλεγχο φορολογούμενοι μπορούν με δικαιολογητικά, έγγραφα και την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ή εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων, να «σταματήσουν» τον έλεγχο. Μάλιστα, ακόμη και στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι έχουν λάβει την κοινοποίηση εντολής ελέγχου ή πρόσκληση παροχής πληροφοριών (βιβλία και έγγραφα) είναι δυνατόν ο έλεγχος να ματαιωθεί.
Δηλαδή, εάν κάποιος κληθεί να προσκομίσει βιβλία για έλεγχο, μπορεί να υποβάλει τροποποιητική δήλωση για τυχόν λάθη και παραλείψεις, ενώ παρέχεται η δυνατότητα το ποσό φόρου που προκύπτει να το ρυθμίσει ανάλογα με το είδος του φόρου σε έως 48 δόσεις. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά αλλά και αυτές που αρκεί μόνο η τροποποιητική δήλωση για να αποφευχθεί ο έλεγχος είναι οι εξής:

Κατά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών για τη συμπλήρωση των κωδικών που αφορούν την προσαύξηση εισοδήματος από άγνωστη πηγή, για χρήσεις προγενέστερες του φορολογικού έτους 2015.
Για λοιπές κατηγορίες εισοδημάτων, που οι φορολογούμενοι συμπληρώνουν στους αντίστοιχους κωδικούς της δήλωσης, πρέπει να συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά έγγραφα και στοιχεία, όπως προβλέπονται στις αποφάσεις για τον τύπο και περιεχόμενο των δηλώσεων κάθε φορολογικού έτου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss