Έγραψες ιστορία παίζοντας… Age of Empires

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
09/09/2022 12:51

Βρισκόμαστε στο -μακρινό πλέον- 1997, μπροστά από έναν υπολογιστή (στην καλύτερη των περιπτώσεων να φοράει πάνω του Pentium3) και μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο, εκεί που ο άνθρωπος κάνει τα πρώτα του βήματα στη γη.
Ως gamers καλούμαστε να οδηγήσουμε τον πρώτο άνθρωπο στην ανάπτυξη, να μεταπηδήσει στις εποχές και να γίνει κυρίαρχος του κόσμου. Αυτό ήταν το εμβληματικό Age of Empires.
Για όσους δεν το ξέρουν, αν και σίγουρα είναι λίγοι, Το Age of Empires είναι μια σειρά ιστορικών βιντεοπαιχνιδιών στρατηγικής, που αναπτύχθηκε αρχικά από την Ensemble Studios και δημοσιεύτηκε από τα Xbox Game Studios. Το πρώτο παιχνίδι ήταν το Age of Empires, που κυκλοφόρησε το 1997. Εννέα συνολικά παιχνίδια της σειράς έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα, δείγμα ότι οι gamers το λατρεύουν και το ζητούν συνεχώς… Άλλωστε για να κατακτήσουμε το μέλλον πρέπει να έχουμε στέρεες βάσεις στο παρελθόν!

Ο ηγέτης του λαού
Το παιχνίδι επιτρέπει στον χρήστη να ενεργεί ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού προχωρώντας τον σε τέσσερις εποχές, (Πέτρινη Εποχή, Εποχή Εργαλείων, Εποχή του Χαλκού και Εποχή του Σιδήρου) αποκτώντας πρόσβαση σε νέες και βελτιωμένες μονάδες με κάθε πρόοδο.

Από τον έναν Πολιτισμό στον άλλο
Το Age of Empires απαιτεί από τον παίκτη να αναπτύξει έναν πολιτισμό από μια χούφτα κυνηγών-τροφοσυλλεκτών σε μια επεκτατική αυτοκρατορία της Εποχής του Σιδήρου. Για να εξασφαλίσει ο παίχτης την νίκη ή την παραμονή του στο παιχνίδι πρέπει να συγκεντρώσει πόρους για να πληρώσει για νέες μονάδες, κτήρια και να τα αναβαθμίσει, να δημιουργήσει μια νέα τεχνολογία και φυσικά να μεγαλώνει τον στρατό του και να τον εκσυγχρονίζει. Και αυτό επειδή θα κληθεί πολλές φορές να αμυνθεί αλλά και να επιτεθεί. Αφού σε αυτές τις εποχές το ρητό «θάνατος σου, η ζωή μου» είχε έννοια κυριολεκτική.

Οι αυτοκρατορίες
Σεβόμενο τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss