Εικόνες καταστροφής και απελπισίας από το χτύπημα της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Μεγάλες καταστροφές άφησε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτυπά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τη χώρα – Πλημμυρικά φαινόμενα από τον Διόνυσο μέχρι τα σοκάκια της Μυκόνου – Πάνω από 128 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα από χθες, με τις σφοδρές καταιγίδες να πλήττουν τις τελευταίες ώρες μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Παράλληλα, έντονη ήταν η κεραυνική δραστηριότητα, καθώς έως τις 17:00 είχαν πέσει έως 50.000 κεραυνοί.

Η Αττική επλήγη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την κακοκαιρία με τον Διόνυσο να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με τους δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χειμάρρους και αυτοκίνητα μαζί με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής.

Ενδεικτικές ήταν οι εικόνες και στην Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαλανδρίου, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Καταστροφικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Άνδρο και συγκεκριμένα από το Γαύριο.

Στο νησί έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού τις προηγούμενες ώρες. Αποτέλεσμα ήταν λόγω των φερτών υλικών που βρέθηκαν στο οδόστρωμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Άνδρου-Γαβρίου.

Στην περιοχή των Καλυβίων προκλήθηκε έντονη χαλαζόπτωση με δυνατή βροχόπτωση, κεραυνούς και πτώσεις κλαδιών λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Δημήτρη Αναστασίου, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι εκτεταμένες. «Ότι παράγει ο κάμπος έχει υποστεί ζημιά. Πορτοκάλια, καλαμπόκια, ακτινίδια, τριφύλλι, σε όλα έχουμε ζημιές από την κακοκαιρία». Εκτιμητές του ΕΛΓΑ αναμένεται να καταγράψουν τις ζημιές στις πληγείσες καλλιέργειες.
Στην περιοχή Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο στόχαστρο βρίσκονται οι Κυκλάδες, με το νησί της Σαντορίνης να εμφανίζει τα περισσότερα προβλήματα, καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) στο Πρώτο Πρόγρα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss