ΕΚ: σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων ανά 60 χλμ. – FleetNews

Για να μπορέσει η ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ζητά σταθμούς φόρτισης ανά 60 χλμ., ανεφοδιασμού με υδρογόνο ανά 100 χλμ. και λιγότερες εκπομπές από τα πλοία.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν:

Να τεθούν σε λειτουργία πιο γρήγορα σταθμοί φόρτισης στους κύριους άξονες της ΕΕ

Η φόρτιση και ο ανεφοδιασμός με εναλλακτικά καύσιμα να γίνονται πιο εύκολα και οικονομικά

Να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την ναυτιλία

Στις 19 Οκτωβρίου, το ΕΚ ενέκρινε τη θέση του σχετικά με σχέδιο κανόνων της ΕΕ, αφενός σχετικά με την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης και εφοδιασμού με εναλλακτικά καύσιμα (όπως το υδρογόνο) για αυτοκίνητα, φορτηγά, τρένα και αεροπλάνα, αφετέρου σχετικά με τη χρήση βιώσιμων οχημάτων. Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος της δέσμης μέτρων προσαρμογής στον στόχο του 55% για το 2030 («Fit for 55»), δηλαδή του σχεδίου της ΕΕ για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2030.
Περισσότεροι σταθμοί φόρτισης και εφοδιασμού
Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν να θέσουν ελάχιστους υποχρεωτικούς εθνικούς στόχους για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να υποβάλουν τα σχέδιά τους σχετικά με τον τρόπο επίτευξης των εν λόγω στόχων έως το 2024.
Σύμφωνα με το κείμενο που εγκρίθηκε, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας σταθμός ηλεκτρικής φόρτισης για αυτοκίνητα ανά 60 χλμ. κατά μήκος των κύριων οδών της ΕΕ έως το 2026. Η ίδια απαίτηση θα ισχύει για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, αλλά μόνο στα κεντρικά διευρωπαϊκά δίκτυα και με πιο ισχυρούς σταθμούς. Θα υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις για τις εξόχως απόκεντρες περιοχές, τα νησιά και τους δρόμους με ελάχιστη κυκλοφορία.
Το ΕΚ προτείνει επίσης τη δημιουργία περισσότερων σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο κατά μήκος των κύριων οδών της ΕΕ (ανά 100 χλμ. σε αντίθεση την πρόταση της Επιτροπής που προβλέπει σταθμούς καθέ 150 χλμ.) και να ολοκληρωθεί το εν λόγω εγχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss